Stomen lijkt delicaat en zachtaardig. Nick Trachet ontdekt dat het een agressieve kooktechniek is die vederlicht eten oplevert.
Nick Trachet gaat lokaal. Volgens minstens één supermarktketen moeten Belgen Belgetariër worden Of VLeganist, voor wie zich in de eerste plaats Vlaming voelt.
Nick Trachet ontdekt dé groente van de Franse regio Rhône-Alpes, kardoenen. Een echte wintergroente, maar nogal onbekend.
Volgens Nick Trachet begint de culinair mooiste periode van het jaar. De hespenrolletjes staan weer op het menu.
Nick Trachet ontdekt Philippe Cauderlier, die in de 19e eeuw al rijk werd van zijn kookboek L'Economie culinaire. Het werd van New York tot Sint-Petersburg gelezen.
Nick Trachet duikt in de nieren. Hij eet ze het liefst halfgaar, want dan zijn ze het fijnst onder de tand.
Met de nachtvorst kruipen de wilde paddenstoelen weer de grond in. Nick Trachet ontdekt in de winkel de portobello. Mét steel en lamellen.
Nick Trachet ontdekt trie, een Surinaams (bij)gerecht van zilveren minivisjes.
Het wildseizoen is begonnen. De naar eigen zeggen rustige Nick Trachet gaat op de spannende toer met een echte wereldburger. Trachet ontdekt de wilde groenkraag, met ingewanden en al.
Nick Trachet ontdekt 'Europese dadels’, oftewel droge pruimen. In het Engels heten ze prunes, want verse pruimen zijn plums.
Begin oktober was het week van de Fair Trade in België. Nick Trachet ging langs in de Wereldwinkel en ontdekte er Timilia. Een oeroude Europese tarwesoort met weinig gluten.
Kijk nu op de markt uit naar rijpe, verse peren. Zoek naar minder bekende rassen met wat beschadigingen, adviseert Nick Trachet.