Nick Trachet legt uit dat américain typisch Belgisch is en hoe je het zelf maakt.
Nick Trachet duikt in het bruineren van ajuin. Tot 40 jaar geleden was het bruin bakken van ui nog gemeengoed in de Belgische keuken, nu bijna vergeten. "Het is een bewijs van liefdevolle keuken."
Vroeger hoorde je in de Dansaertstraat, Brussels hippe modebuurt, zwart gekleed rond te lopen. Maar tegenwoordig kleedt ook ons voedsel zich steeds meer in het zwart. Zou het een trend zijn? Zwart eten?
Nick Trachet kan maar geen genoeg krijgen van koffie. Hij trakteert op een derde rondje, na zijn eerste over geiten en zijn tweede over te duur spul.
Nick Trachet ontdekt koffie voor een tweede keer. Het "bakkie troost" dat het overneemt als woorden tekortschieten.
Nick Trachet ontdekt koffie. Hij blaast het verhaal van geitenherder Kaldi omver. Toch blijken geitenkeutels de sleutel tot de koffie die we drinken.
Tonijn is tonijn, maar wat een verwarrende verschillen in de supermarkt. Nick Trachet ontdekt witte tonijn en zorgt onderwijl voor verheldering.
Nick Trachet ontdekt het nieuwe probleem in de visserij: de discard ban. Misdadig, zegt hij.
Nick Trachet ontdekt oervoedsel. Wonderlijk dat de tuinboon, die eigenlijk giftig is, zo lekker kan zijn.
Droogvis is de Belgische variant van klip- of stokvis, gewoon van wijting of schartong. Nick Trachet maakt er brandade van.
Nick Trachet ontdekt de rode biet. De hipstergroente die ideaal is voor pesto.
Nicket Trachet ontdekt scheepsbeschuit. Ook wel zeekaak of hardtack in het Engels.