Nicket Trachet ontdekt de Ardenner worst. Een worst waarmee hij worstelt vanwege de authenticiteit.
Sinds wanneer kauwen mensen gom? Wij associëren dat met Amerikanen, maar we zijn in de rest van de wereld ook niet onschuldig. Nick Trachet ontdekt Katira gum.
Nick Trachet ontdekt dat je - dankzij de snelkookpan - ook als mens kunt smullen van gedroogde varkensoren.
Nick Trachet ontdekt de Vlaamse vis van het jaar. In drie minuten gegaard in een afgesloten koffiemok.
Heet? Nick Trachet kocht jalapeño's omdat ze zo mooi zijn. Hij maakt er gefrituurde borrelhapjes mee, tegen de griep.
Nick ontdekt de sprattus sprattus, oftewel de sprot. Koop 'm als vergeten, maar verse vis.
België heeft een 'pannenkoekendag', schrijft Nick Trachet. Dat is een uitvloeisel van de canonieke kalender. Heel wat anders dan de (commerciële) Nederlandse pannenkoekendag op vrijdag 24 maart dit jaar.
Nick Trachet ontdekt Tapioca, kikkerdril in de soep. Wie alle vooroordelen opzij zet, kan met die pareltjes heel wat lol trappen in de keuken, zegt hij.
Nick Trachet ontdekt kekermeel. Dat maak je van de kikkererwt, een van de oudste groenten in Europa.
Nick Trachet ontdekt in de tijd van de nieuwjaarsborrels de punch. Mét een oud verhaal.
Met de feestdagen het zilverwerk uit de kast gehaald en eerst een paar uur moeten poetsen voor het weer toonbaar was? Nick Trachet weet een trucje.
Speciaal voor Kerst presenteert Nick Trachet de bûche van zijn schoonfamilie, een dichte massa lekkers.