Nick Trachet ontdekt het eten van wulken, een eeuwenoude traditie in Brussel.
“Le BN est arrivé.” Elk jaar koopt Nick Trachet een fles nieuwe wijn.
Altijd al een echte Engelse plumpudding willen maken voor kerst? Nick Trachet trakteert je op het recept. Het kan nog nét.
Nick Trachet ontdekt garnalen uit het Pajottenland, oftewel Erics Gamba’s. "Opletten of dit wordt nog een Vlaams streekproduct!"
Nick Trachet proeft een Zuid-Italiaanse worst. De 'nduja nodigt uit tot naspoeling, vindt hij.
In het Italiaanse Bra, de hoofdstad van Slow Food, ontdekt Nick Trachet pizza en bier.
Nick Trachet ontdekt de ajuin, de groente van koningen en dronkenlappen. Het is "alles wat een eenvoudig mens nodig heeft om te leven en te genieten".
Van baumkuchen en spekuk tot de door de Great British Bake Off populaire schichttorte. Nick Trachet ontdekt de javanais.
Het vernieuwde treinmuseum in Schaarbeek is nu een jaar open, reden voor Nick Trachet om eens stil te staan bij het eten op treinen. Hoeveel korter zou de rit Brussel-Aarlen niet lijken onder het genot van een driegangenmenu?
Dit jaar koos VLAM de tongschar tot 'Vis van het jaar'. Zachter van vlees dan echte tong, leert Nick Trachet ons. Hij trakteert op een recept 'van de molenarin'.
Nick Trachet ontdekt een platte vis die geen platvis is. De zonnevis is makkelijk te bereiden maar geen alledaagse kost.
Op een brocante vond Nick Trachet de potjie, uitgesproken als “pojkie”. Het driepootketeltje is perfect geschikt voor hipsters, denkt Trachet. Hij trakteert op stoof.