In hotel Tatin, in het midden van Frankrijk, ontdekt Nick Trachet de tatintaart van de zusjes Stéphanie en Caroline Tatin.
Nick Trachet stapt met verbazing zijn slager om de hoek binnen. "Ik had het niet zien aankomen, niemand heeft mij iets gezegd."
Nick Trachet is terug. Hij was in het diepe Frankrijk, het hart van Frankrijk: de Loirestreek. "De Franse streekkeuken sluit haar deuren, het hart van Frankrijk ontvolkt", constateert Trachet.
Nick Trachet ontdekt lodde, een veelvoorkomende vis uit het noorden.
Tussen de koekjes in een Chinese supermarkt vind Nick Trachet bruingroene ballen met wat haar er op.
In marktstalletjes liggen dit seizoen weer volop verse, groenstelige bollen. Omdat ze niet goed te bewaren zijn, kun je er maar beter flink van dooreten, zegt Nick Trachet.
Nick Trachet ontdekt de dikstammige Apenbroodboom, de baobab, en zijn vrucht. Een superfood?
Nick Trachet ontdekt champignons en hun meest Brusselse bereiding: op z'n Grieks.
Ze hebben nog een aura van luxe, maar eigenlijk komen ze van een gewone plant 'van bij ons', ontdekt Nick Trachet. Je kunt ze ook gewoon uit het vuistje eten. Schiet op, want na 24 juni worden ze niet meer gestoken.
Een baksteen. Een wat? Nick Trachet legt het uit.
Nick Trachet weet waarom in 'chili con carne' geen bonen zitten.
De reker is de meest gevangen garnaal ter wereld. Het beestje zorgde voor de garnalencocktail, zegt Nick Trachet.