Nick Trachet ontdekt risotto, 'rijstpap' die helemaal niet aan de Italianen voorbehouden is.
Nick Trachet eet een 'frangipanneke'. Een 'echt Belgisch taartje' met een eigen familiegeschiedenis.
Dankzij de Chinese supermarkt ontdekt Nick Trachet ganzenpoten.
Nick Trachet ontdekt hoe je kreeft in één keer prachtig uit zijn schaal krijgt.
Nick Trachet herontdekt Málaga. Als kind kreeg hij de zoete wijn als 'sterkend' drankje bij ziekte. Nu moet hij het zoet maar al te vaak ontberen. Wijnen zijn 'verdroogd'.
Nick Trachet ontdekt 'hennepot'. Dit vlees in aspic is een écht streekproduct. Hij vreest de dag dat het erkenning gaat krijgen.
Nick Trachet ontdekt de 'nationale groente' van België. Die is niet zozeer vergeten, maar verwaarloosd, vindt hij.
Nick Trachet ging op de thee in Nederland. Dat zette hem aan het denken over de tijden waarop je thee kunt drinken.
Nick Trachet ontdekt dat je alöe vera, ook bekend van huidcrèmes, ook kunt eten. Maar pas op. Het is kankerverwekkend. Drinken kan wel.
Waar kom je tegenwoordig nog aan vers bloed voor in de keuken, vraagt Nick Trachet zich af. Hij wil 'zwartzuur' maken en gebruikt een truc.
Nick Trachet (her)ontdekt de echte soepkip. Hij maakt er kippensoep en vol-au-vent van.
Nick Trachet ontdekt de oer-sinaasappel en maakt er echte marmelade van.