Nagenoeg om de hoek ontdekt Nick Trachet een oorspronkelijke wijn. Uit Turkije. Daar ligt de bakermat van de 'wijndragende wingerd'.
Nick Trachet ontdekte bij een groentengroothandel groene tomaten. Geen onrijpe, maar groen bedoelde rijpe.
Nick Trachet ontdekt de macadamianoot. Een van de weinige exotische voedingsmiddelen uit Australië.
Nick Trachet ontdekt een groente die niet vergeten, maar nieuw en nog gebruiksvriendelijk is ook.
Nick Trachet waagt zich aan het 'vlees' onder de paddenstoelen. Niet zelf geplukt, maar 'gewoon' van de markt.
Nick Trachet ontdekt de vislever. Vroeger bron van levertraan of machtige delicatesse, tegenwoordig nauwelijks meer te vinden. Gelukkig is er blikvislever.
Nick Trachet ontdekt in Ierland hoe lamsvlees kan smaken. Hij verheugt zich nu al op de komst van het 'bergschaap van Connemara' naar België. En dan liefst in de schapenversie. Dat vindt hij nog lekkerder dan zo'n lam.
Nick Trachet duikt in de erwtjes. Behalve een groot aantal wetenswaardigheden dist hij bovendien een smakelijke erwten-snack op.
Nick Trachet ontdekt waarom Britten 'continentale kaas' smakeloos vinden. Zij hebben Cheddar. Maar dan wel de echte.
Gekookte zwijnenmaag. Nick Trachet vindt een traditioneel West-Vlaams ontbijtgerecht terug in de Chinese supermarkt.
Nick Trachet ontdekt een échte 'vergeten groente'. De kliswortel.
In de tuin van Nick Trachet staan frambozen. Véél frambozen. Hij kreeg de plantjes van een kennis en heeft nu een prikkende wildernis achterin de tuin. Tot grote vreugde van vogels, bijen en mensenkinderen.