Culinair ontdekt: Fiasco
Geef toe, als u het woord hoort denkt u niet meteen aan een fles. Deze Italiaanse drank-containers beginnen zeldzaam te worden. Maar ze blijven een interessant verschijnsel.
"Voor wat is't?," vraagt de boer die langzaam komt afgesjokt vanuit een schuurtje. De hard blaffende hond had hem geïnformeerd over mijn komst. Zijn handen zitten onder het bloed, en hij draagt een groene voorschoot in toile cirée. Hij had wellicht...
Er wordt veel vals gespeeld in de keuken. Substitutie, het onderschuiven van een goedkoper ingrediënt voor een duurder, is schering en inslag. Soms vervalst men recepten om op een simpeler manier een doorgaans ingewikkelde bereiding te maken. Bij...
Iedereen kent ze, maar we durven vaak niet toe te geven dat we ze eten. Visvingers, fish sticks, een icoon van de twintigste eeuw, een symbool voor de snelle hap thuis. De man achter het gepaneerde stokje was ook nog een eigenaardige figuur.
Een aantal recente gebeurtenissen doen mij nu pas schrijven over nieuwjaren. Ruim laat, zult u denken, maar dat is niet zo. In de tijd van mijn grootouders was nieuwjaren een werkwoord, zoals alles toen hard werk was. En het werd niet één nacht,...