Culinair ontdekt: Sumac
Het is te krijgen in Turkse winkels en op sommige markten. Een originele smaakmaker die hier nauwelijks bekend is.
Ik vond een bakje in de Chinese supermarkt, het bevatte gewoon gekookt varkensbloed, gestold tot een klomp. Is dat vies? Neen, het is esthetisch mooi. Een roodbruine, zuivere balk. Maar terwijl een groot deel van de mensheid erop verlekkerd is, halen...
Dit wordt weer zo'n ingewikkeld verhaal, met twee citrusvruchten die niet van dezelfde plek komen maar toch op elkaar lijken en eigenlijk dezelfde naam dragen. Met een smaak die vooral gelust wordt door mensen die dénken dat ze aan hun gezondheid...
Het oesterseizoen is weer aan de gang. We mogen ons weer verblijden in alle soorten schelpen en tweekleppigen. En er is goed nieuws. Schelpjes eten is uitstekend voor het klimaat. Daarover berichtte Foodlog eerder deze week in het artikel Oester is...
Al jaren zie ik ze liggen in de rekken van de supermarkt: oignons de Roscoff. Ik kocht er nooit, want, zo dacht ik, wat is er nu bijzonder aan ajuinen uit Roscoff? Zijn die beter dan andere uit pakweg Rostock of Kruiningen? Had u elders al gehoord...