Culinair ontdekt: Chips
![Culinair ontdekt: Chips](https://www.foodlog.nl/images/made/2a703e01277aca84/chips_719_433_s_c1.png)
Chips zijn onontkoombaar in de hedendaagse kindercultuur, men zou kunnen stellen dat een teken van volwassenheid de afgenomen drang naar chips is. Een fenomeen in de winkelrekken.
De recente populariteit van basilicum doet aan een rage denken, al duren rages meestal niet zo lang. Basilicum, onbekend bij de Oude Belgen, lijkt een blijver. Het is dan ook een makkelijk kruid met een onweerstaanbaar, zij het beschaafd aroma.
Wij zijn van nature een boterland. We smeren onze boterhammetjes met boter vooraleer er beleg op te leggen, we bakken in goei boter als het eens feestelijk mag zijn. Maar boter is niet zo’n eenvoudig product om te gebruiken. Daarom maken we ghee.
Dit is nu een stukje vlees waar zo goed als nooit over wordt gepraat. Ten onrechte. Toen ik klein was, bracht mijn vader zo nu en dan enkele 'schellen' gekookte uier mee van de zondagmarkt in Jette. Ik vond dat héél lekker. Meestal werd zo’n...
Tavola in Kortrijk is een tweejaarlijkse voedingsbeurs voor professionals. Een hoogmis van de gastronomie is het, maar binnen redelijke grenzen. Het is niet allemaal kaviaar en asperges, ook gewone, degelijke producten komen er aan bod, en Fransen en...