Culinair ontdekt: garnaalseizoen
Het is nu het hoogtepunt van het garnaalseizoen. Nu zijn er véél, en de prijzen zijn laag. Straks, wanneer het zeewater gaat afkoelen, verhuizen ze naar dieper water, en dan is het wachten op volgend jaar.
Ik wacht al lang op de kans om dit woord eens te gebruiken. Ik moet het herlezen, want het is onvertrouwd en niet zo makkelijk te schrijven. Maar ik ben er zeker van dat het uw beleefde tafelgesprekken in de kijker zal zetten. Oefen het alvast voor...
Ook in Afrika wordt vis gebruikt als smaakmaker. Wees niet al te kieskeurig als je het wilt proeven, zegt Nick Trachet. Koop het, haal het snel uit de verpakking en in de kokende pan ermee. En álle keukenramen open als je met die 'vrij stinkende...
Het mosselseizoen mag dan officieel van start gegaan zijn, voor de lekkerste mosselen oefen je maar beter even geduld, legt Nick Trachet uit. De uitdaging? Het jongere publiek interesseren in een bordje mosselen. Dat doe je niet met culinaire...