Dit jaar kwamen er maar liefst 116 aanmeldingen binnen voor de Gezonde Innovatie Awards, waaruit de vakjury 77 genomineerden selecteerde (63 aanmeldingen in de categorie producten en 14 aanmeldingen in de categorie initiatieven). De genomineerde producten en initiatieven dragen op allerlei manieren bij aan een gezond(er) eetpatroon.

De genomineerde producten lopen uiteen van volkorenbrood gericht op kinderen tot ijsblokjes van geredde groenten. Genomineerde initiatieven variëren van placemats om kinderen meer groenten te laten eten tot workshops gefermenteerd eten om de darmgezondheid te verbeteren.

In beide categorieën – producten en initiatieven – zijn meerdere prijzen te winnen (elk met een eerste, tweede en derde prijswinnaar).

Jury-awards
De vakjury bestaat uit Marieke Kerstens (huisarts), Jenneke Heising (Wageningen University & Research), Reinoud Moojen (Universiteit Utrecht), Rosanne Phaff (Phaff Export Marketing) en Benny Swaans (Interim-manager supermarkten). De jury kijkt naar aspecten zoals voedingswaarde, innovatie, smaak en verkoopbaarheid. Zij bepalen de winnaars van de jury-awards.

Publieks-awards
Wie de winnaar worden van de publieks-awards help jij als consument mee bepalen, simpelweg door te stemmen. Breng uiterlijk zondag 3 november je stem uit op jouw drie favorieten op www.gezondeinnovatie.com.

Prijsuitreiking
Dinsdag 5 november reiken de organisatoren alle awards uit.

Stem op jouw favorieten
Welk product en/of initiatief draagt volgens jou het meest bij aan een gezonder eetpatroon? Ga naar de stemwebsite en kies jouw 3 favorieten. Stemmen kan tot zondag 3 november.

Dit artikel afdrukken