Het opslaan van duurzaam opgewekte energie (denk aan zon en wind als energiebron) is nog altijd een van de grootste obstakels in de hernieuwbare energiewinning. Je moet de kracht op kunnen slaan in bijvoorbeeld een batterij. In dat geval is de opslag elektrisch. Onderzoekers van de American Chemical Society werken aan een manier om energie thermisch op te slaan door gebruik te maken van suikeralcoholen en warmteoverdracht. Suikeralcoholen zoals bijvoorbeeld xylitol zijn een veel voorkomend afvalproduct van de voedingsindustrie. Met deze innovatieve methode zou een win-winsituatie ontstaan: verminderen van de voedselafvalberg en tegelijkertijd bijdragen aan het efficiënter opslaan van hernieuwbare energie.
Lees ook
- 1 ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’: De Veldkeuken 21 okt 2012
- 3 Peter Klosse maakt zich sterk voor het eten van ganzen 2 feb 2011
- 0 Voedsel en vlees zijn duurzaamheidspijler kabinet 20 mei 2008
- 3 Vlees in de toekomst duurzamer produceren 29 jan 2008
- 0 Eetbare inzendingen Ei van Columbus 11 okt 2007