Wordt er teveel vlees gegeten? Eten we wel gezond? Moeten we wel die Keniaanse boontjes eten? Hoe werken we honger de wereld uit?

Vraagstukken die ons allemaal bezig houden. Op 16 oktober is het World Food Day en wordt internationaal bij deze problemen stil gestaan.

Ook in Nederland worden op meerdere plaatsen evenementen georganiseerd. In Amsterdam vindt onder andere ‘EAT THIS!’ plaats, een evenement vol voeding. Op deze avond zijn er workshops, speeches, interviews, exposities en uiteraard is er een diner vol wereldse gerechten. Voor 12,50 euro per persoon (incl. diner) zijn er toegangskaartjes te koop. Kijk voor meer informatie en het uitgebreide programma op de site.

In Driebergen-Zeist organiseert Earth Charter ter gelegenheid van Wereldvoedseldag ‘Right to Food’, een netwerkbijeenkomst die in het teken staat van gelijkwaardige voedselverdeling. Earth Charter is onderdeel van het Nederlandse kennis- en adviescentrum voor burgerschap en internationale samenwerking. Er zijn lezingen van internationale sprekers, er is een gezamenlijk en werelds diner, en natuurlijk is er de mogelijkheid tot netwerken. Kaartjes kosten 35 tot 55 euro per persoon. Meer informatie over het ‘Right to Food’ evenement vind je op de site.

Fotocredits: NASA Goddard Space Flight Center
Dit artikel afdrukken