image In het weekend van 23 en 24 juni 2007 zullen ruim tweehonderd biologische boeren en tuinders, verspreid over het hele land, hun deuren openstellen voor het publiek. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen op het biologische boerenerf. Biologica organiseert de Open Dagen voor de 10de keer: een Lustrum!

Heeft u wel eens een varken door de modderpoel zien rollen of door een bloeiend aardbeiveld gelopen? Of wilt u ontdekken waarom een biologische fruitteler zoveel nestkastjes voor koolmezen in zijn boomgaard heeft hangen? Kom dan op zaterdag 23 of zondag 24 juni naar de biologische boerderij! Met rondleidingen, proeverijen, kinderactiviteiten en fietstochten kunt u op een leuke manier kennismaken met de biologische landbouw en voeding. Een gezellig dagje uit op het biologische platteland voor gezinnen en natuurliefhebbers. Wilt u weten waar er bij u in de buurt een boer of tuinder meedoet?
Lustrum
Biologica organiseert de Open Dagen dit jaar voor de tiende keer. Het afgelopen decennium zijn de Open Dagen van Biologica uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse evenement op het biologische platteland, met een groeiend aantal bezoekers (80.000 in 2006). Vanaf april staan alle adressen op: www.biologica.nl/opendagen

Het evenement levert een positieve bijdrage aan de bewustwording van consumenten voor gezonde voeding: 30% van de bezoekers zegt na hun bezoek aan de Open Dagen vaker biologische producten te zullen gaan kopen. De bezoekers waarderen het evenement met een 8+; met name de rondleidingen en proeverijen vallen in de smaak.

Biologica grijpt dit jaar het Lustrum aan om extra groot uit te pakken. We lichten alvast een tipje van de sluier: in de natuurvoedingswinkels worden twee campagneweken georganiseerd met proeverijen en aanbiedingen en Milieudefensie organiseert fietstochten met pitstops op de boerderij. Het Lustrum wordt feestelijk ingeluid met een ludieke aftrap. Houd de website van Biologica in de gaten voor de Lustrum-activiteiten.

Mogelijkheden voor biologische winkeliers, groothandel en producenten
Het lustrum biedt de gehele biologische sector – van boerderijwinkel tot natuurvoedingswinkel – een feestelijk kader om nieuwe klanten te werven. Heeft u een verkooppunt van biologische producten? Of bent u groothandelaar, verwerker of fabrikant? Noteer deze datum dan alvast in uw agenda en haak met uw acties aan op de positieve en laagdrempelige uistraling van het evenement!

bron: biologica
Dit artikel afdrukken