03+04 sep in de Media

  • Deel dit artikel:
Het actuele nieuws uit de (inter)nationale media.
Deze pagina brengt in de loop van de dag de kern van het nieuws. Iets gespot dat Foodlog niet mag missen? Stuur het in!

Tieners die later opblijven dan hun ouders, hebben vier keer zo vaak vullingen nodig als leeftijdsgenoten die eerder gaan slapen. Dat blijkt uit een Brits onderzoek. 'Avond-tieners' slaan het tandenpoetsen vaak over. Bovendien blijken ze vaker uit te slapen, niet te ontbijten en daardoor de hele dag door te snacken. Dat zorgt voor gaatjes in de tienergebitten. De Britse Oral Health Foundation vindt dat ouders hun kinderen beter moeten leren hoe belangrijk tandenpoetsen is. Een mond vol verrotte tanden beïnvloedt "de manier waarop onze kinderen communiceren, hun relaties en hun algehele gezondheid", aldus de liefdadigheidsinstelling.

Rocket Internet, de investeringsmaatschappij achter onder meer Zalando en HelloFresh, staat voor 617 miljoen euro in het rood, schrijft RetailDetail.
€ 383 miljoen euro aan afwaarderingen valt bij de mode-formules van de Global Fashion Group. Ze werden een jaar geleden nog gewaardeerd op drie miljard euro, maar zijn nu minder dan een miljard euro waard. Rocket Internet houdt vast aan zijn doelen. De formules van de investeerder steken veel geld in agressieve klantenwerving. "We verwachten nog altijd dat minstens drie van de bedrijven in ons portfolio tegen het eind van 2017 winstgevend zijn”, zegt ceo Oliver Samwer.

Varkens in Nood zegt in zijn Varkensmonitor over augustus dat supermarkten voor wat betreft varkenswelzijn de weg achteruit zoeken. Volgens de jongste varkensmonitor zou er meer regulier vlees in het schap liggen dan in de voorgaande periode. De organisatie schrijft vanmorgen in een persbericht: "Het ging een tijdje gestaag de goede kant op, maar aan die positieve beweging is de laatste twee maanden een abrupt einde gekomen. Alle mooie beloftes van supermarkten ten spijt ligt er op dit moment vrijwel evenveel fout varkensvlees in de schappen als begin dit jaar."

Na een jaar is er in Nederland weer een wolf in het wild waargenomen. Bewoners van Beuningen, een Twents dorp bij de Duitse grens, zagen en fotografeerden het dier op een grasveld. "In combinatie met de verse uitwerpselen die zijn aangetroffen, is dit zeer waarschijnlijk een wolf", zegt Roel Korbee van Staatsbosbeheer. Dat schrijft de NOS.

Vanaf afgelopen vrijdag is de verkoop van antibacteriële zeep in de VS verboden. Ook al geloven veel consumenten dat deze zepen effectiever zijn in het bestrijden van schadelijke bacteriën, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration ontbreekt wetenschappelijk bewijs dat antibacteriële zepen dit beter doen dan gewone zeep. Ook zijn de fabrikanten er niet in geslaagd aan te tonen dat langdurig dagelijks gebruik veilig is. Volgens professor Patrick McNamara zou antibacteriële zeep kunnen bijdragen aan antibioticaresistentie van bacteriën, omdat de zeep via het afvoerputje uiteindelijk in het milieu terecht komt.

Onderzoekers van Stanford University hebben een textiel ontwikkeld dat de drager van kleding van dit materiaal verkoelt. Het textiel is gemaakt van plastic en is niet duur. Volgens de onderzoekers zou dit materiaal de basis kunnen vormen voor kleding die mensen koel houdt in warme klimaten zonder airconditioning. De drager van het materiaal verliest warmte door het doorlaten van zweet, zoals bij gewone materialen, maar ook door infrarood straling te laten ontsnappen. Voor de drager voelt het hierdoor bijna 7 graden koeler aan dan bij het dragen van katoen.

Aan de vooravond van een top van G20-landen in het Chinese Hangzhou hebben China en de Verenigde Staten zaterdag COP21, het klimaatverdrag van Parijs, ondertekend. Daarmee is een belangrijke stap gezet om het verdrag nog voor het einde van dit jaar in werking te laten treden. De twee grootmachten zijn samen verantwoordelijk voor ongeveer 38% van de mondiale CO2-uitstoot, dat schrijft het FD.

"AH let ook op de 'kleintjes' als het gaat om leveranciers, 250k voor winnende productpitch, Interessant!", zegt winkelprofessor Laurens Sloot.
Albert Heijn organiseert op 23 en 24 november de Podiumdagen voor leveranciers met nieuwe producten. Voorafgaand organiseert de Zaanse grootgrutter op 1 november de Productpitch. Daar kunnen kleine en jonge leveranciers hun product of idee tonen. De winnaar maakt kans op €250.000 én een jaargang begeleiding door een AH-mentor.

Schmidt Zeevis in Rotterdam heeft op zijn honderdste verjaardag het predicaat Koninklijk toegekend gekregen. Het predicaat is een onderscheiding voor grotere Nederlandse bedrijven die minstens 100 jaar oud zijn, zeer belangrijk zijn in hun vakgebied en een goede reputatie hebben. Voor het sinds 1916 bestaande Schmidt Zeevis betekent het landelijke erkenning van kwaliteit, die exportbevorderend zal werken, verwacht de directie. Schmidt Zeevis levert jaarlijks over de hele wereld 133 soorten vis, zo'n 5 miljoen kilo, aan restaurants, hotels, cateringbedrijven, winkels en groothandels, zee-cruise-schepen, superjachten en luchthavens - én, sinds 30 jaar, aan het Koninklijk Huis.

De Italiaanse politica Elvira Savino wil een wet tegen veganistische voeding voor kinderen. Het zou ongezond zijn. In de Volkskrant noemt professor Jaap Seidell
veganisme voor kinderen ongevaarlijk. De grote winst zit wat hem betreft in de aandacht voor voedsel die veganisme met zich meebrengt. Wel signaleert hij dat ouders op mogelijke tekorten moeten letten en moeten leren hun kind slim een uitgebalanceerd combinatie van eiwitten voor te zetten (bijvoorbeeld door de combinatie van roggebrood met erwtensoep). Ook moeten ze letten op voldoende vetzuren EPA en DHA. Dat kan door wekelijks zeewier te eten of door suppletie.

Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 september krijg je nieuwe kado-artikelen.

Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog

Nieuws
brief

Ontvang dagelijks of wekelijks het Nieuws binnen de wereld van Foodlog

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.

Most Liked Today

ton voncken

Biogrondstoffen en Groen Gas

Likes vandaag

Yneke Kootstra

Humane gezondheid

Likes vandaag

Jos Verstraten

Land- en tuinbouw

Likes vandaag

Jopie Duijnhouwer

Likes vandaag

Lisa Goudzwaard

Orthomoleculaire voeding

Likes vandaag

Hans Akkermans 1

Land- en tuinbouw

Likes vandaag