De afgelopen tientallen jaren is de opbrengst van ons voedsel vergroot, de kwaliteit verbeterd en wordt het efficiënter geproduceerd. De genadeloze concurrentie, schaalvergroting, industriële landbouw en export maakt duurzaamheid ondergeschikt aan economische belangen.

Wat kan jij doen om duurzaam “aan tafel” te gaan?

Donderdag 16 juni: Supermarkten
Aan tafel: Rob Bleijerveld (Supermacht), Willem Treep (Willem&Drees) en Wouter Mensink (“Kun je een betere wereld kopen?”)
Wat is de macht van de supermarkt? Hoe staan supermarkten ten opzichte van duurzame voedselinitiatieven? Hoe zou ons voedselsysteem eruit moeten zien?

Kaartverkoop
De lezingen vormen een reeks, maar zijn uiteraard ook afzonderlijk te bezoeken. Losse kaarten kosten €7,50 euro per stuk per avond; een passe-partout kost €25 voor alle avonden. Je kunt kaarten online bestellen.

Info
De lezingen vinden plaats op duurzame broedplaats De Ceuvel (Korte Papaverweg 4, Amsterdam Noord). Voorafgaand aan de lezing kun je dineren bij Café de Ceuvel; op vertoon van je kaartje krijg je 10% korting op het Farm-to-Table diner (2-, 3-, of 4-gangen naar keuze).

Inloop is vanaf 19:30 uur, de lezingen beginnen stipt om 20:00 uur en zullen tussen 21:30 en 22:00 uur afgelopen zijn. Na afloop is natuurlijk mogelijkheid tot borrelen bij het café.

Kijk voor meer informatie op de website.

Fotocredits: 'Lezingenreeks Aan Tafel: Een zoektocht naar duurzaam eten', YFM Amsterdam via Facebook
Dit artikel afdrukken