Kan de slachterij in hoger beroep zijn morele en financiële gelijk als nog halen?
Bron artikel: Algemeen Dagblad van vanmorgen
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Probleem is uiteraard jurisprudentie. Zeggen dat deze beestjes door mogen is het afschaffen van de antemortem-keuring, lijkt me. En op het geheel van weggegooid of elders gedumpt vlees is dit een klein deel, maar goed, "68 kalveren" spreekt meer tot de verbeelding dan "X ton vlees per jaar".
Even nagekeken. Volgens het Handboek voor de Vinex-jager moet je een rechter eerst door bier en dan door bloem halen. Dit herhaal je ongeveer 10 keer voor een echte korst. De rechter frituur je op 180 graden voor ongeveer een half uur.
Maar is het niet in eerste instantie de Keurmeester van de VWA die wel heel erg secuur te werk ging en op zijn/haar strepen ging staan? Konden de rechters (M/V) toen nog anders?
Een levende keuring is niets anders dan het bekijken van het dier op met het oog zichtbare afwijkingen (zweren, gezwellen of ziekteverschijnselen). Deze afwijkingen kunnen, op een sporadische uitzondering na, niet echt een gevaar voor de volksgezondheid...
Als je overigens ziet hoe snel de dieren bij een dergelijke keuring passeren, kun je je ook het nut afvragen van deze keuring....
Ik heb vergeefs in het Handboek voor de Vinex-Jager gespeurd naar een rechterval en een recept voor gebarbecuede rechter. Ik vrees dat deze vroede vaderen dus naar de destructie zullen moeten. Ze zijn duidelijk niet gekeurd vóór ze hun functie kregen.