Aanstaande maandag 8 juli vind de eerste bijeenkomst plaats over het 'Actieprogramma Bijengezondheid'. Staatssecretaris Sharon Dijksma formuleerde de doelstelling als volgt: "Ik wil het voortouw nemen om samen met iedereen die zich betrokken voelt bij bijensterfte, of beter gezegd bijgezondheid, tot een Actieprogramma Bijgezondheid te komen. In dit Actieprogramma zullen alle bestaande en nieuwe acties, die leiden tot een verbetering van de bijgezondheid en daling van de bijensterfte, voor de korte en lange termijn bijeen worden gebracht. Het moet een gezamenlijk Actieprogramma worden, dat heel concreet is (wie doet wat en wanneer dan?) en waarin de verantwoordelijkheid van alle betrokken stakeholders tot uitdrukking komt, ook met personele en financiele inzet. Ons doel moet het effectief aanpakken van de problematiek bijensterfte zijn, daarom moet de focus liggen op concrete acties."

Greenpeace wil het onderwerp van deze bijeenkomst graag breder trekken en verbinden aan de actuele discussie over natuur in het agrarisch gebied.

Tijdens de bijeenkomst zullen o.a. Greenpeace zelf, Natuur & Milieu en de Bijenstichting korte presentaties geven over de manier waarop ze bij willen dragen aan dit actieprogramma en wat ze zelf als organisatie gaan doen. Greenpeace stelt dat bij eerdere bijeenkomsten het conservatieve perspectief op landbouw, natuur en economie domineerde. Greenpeace vraagt daarom hulp 'om dit keer een stevig tegengeluid te laten horen. Hoe groter de diversiteit aan expertise en belangen, hoe geloofwaardiger onze boodschap'. Ze nodigen daarom andere betrokkenen en geïnteresseerden van harte uit aan te sluiten.

Wat: eerste bijeenkomst Actieprogramma Bijengezondheid, onder leiding van Felix Rottenberg
Wanneer: Maandag 8 juli 2013, 13.30 uur
Waar: 'New Babylon Meeting Center', Den Haag
Aanmelden, uiterlijk do 4 juli, per mail aan: a.w.j.vanBarneveld@minez.n
Dit artikel afdrukken