Van een rood bord of uit een rode kom eten mensen minder. Dat blijkt uit een Italiaans onderzoek, gepubliceerd in Appetite. Hoofdonderzoeker Nicola Bruno is verrast over de uitkomst: "Ik had verwacht dat het te maken zou hebben met de intensiteit van kleuren, maar het gaat hier specifiek om de kleur rood", zegt hij in De Standaard.
Consumentenpsycholoog Oliver Genschow (Universiteit van Mannheim) plaatst in hetzelfde bericht een kanttekening bij de studie: "Alle onderzoeken hebben tot nu toe gebruik gemaakt van mensen die zich niet bewust waren van de test. Het zou goed kunnen dat dit niet werkt voor wie met opzet uit rode borden eet om minder te consumeren."
Dit artikel afdrukken
Consumentenpsycholoog Oliver Genschow (Universiteit van Mannheim) plaatst in hetzelfde bericht een kanttekening bij de studie: "Alle onderzoeken hebben tot nu toe gebruik gemaakt van mensen die zich niet bewust waren van de test. Het zou goed kunnen dat dit niet werkt voor wie met opzet uit rode borden eet om minder te consumeren."
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook