Nieuwe inzichten via design
Hoe verbouwen, verwerken, vervoeren en eten we ons voedsel in de toekomst? Hoe gaan we om met schaarse grondstoffen, voedselverspilling, klimaatverandering en dierenwelzijn? Dit alles onderzoeken we samen met jullie in ‘The Embassy of Food’. Deze bijzondere ontmoetingsplek op de Dutch Design Week brengt boeren, ontwerpers, beleidsmakers, wetenschappers en iedereen met een interesse in voedsel samen om onze voedseltoekomst te verkennen.

Programma van The Embassy of Food
Het programma bestaat uit: de expositie ‘The Future of Food, Looking Back to Now’, een openbaar toegankelijk publieksprogramma, een besloten programma voor professionals en speciale diners waarbij je meegenomen wordt op een culinaire ontdekkingsreis door food designer Chloé Rutzerveld.

Expositie met meer dan 30 ontwerpen
Curator en eetontwerper Marije Vogelzang stelde de expositie van The Embassy of Food samen en selecteerde werk van over de hele wereld. Ook maakte ze speciaal voor de expositie een audioverhaal waarin je als consument of producent de toekomst kunt beleven door te luisteren, te proeven, te ruiken en te kijken. De expositie is van 21 t/m 29 oktober dagelijks gratis toegankelijk van 11.00 – 18.00. Kijk hier voor het volledige expositieoverzicht.

Publieksprogramma
The Embassy of Food wil jou inspireren en uitdagen om mee te denken over de toekomst. Daarom organiseren we verschillende sessies waarin je kennis kunt maken met uiteenlopende voedselkwesties. Praat en denk met ons mee! De publiekssessies zijn allemaal gratis en zonder inschrijving toegankelijk. Kijk hier voor het volledige publieksprogramma.

Professionalsprogramma
In The Embassy of Food gebeurt er ook een hoop achter de schermen. Zo houden zich in Nederland door het jaar heen talrijke initiatieven bezig met de verduurzaming van ons voedsel. Veel van deze ontwikkelingen komen samen in ons programma voor professionals. Alle sessies zijn op uitnodiging. Meer informatie vind je hier.

Diners
The Embassy of Food en food designer Chloé Rutzerveld presenteren tijdens de Dutch Design Week een unieke dinerreeks: Creative Food Heroes Diner. In The Embassy of Food op het Ketelhuisplein kan je middenin onze expositie aanschuiven voor deze bijzondere culinaire ervaring. Kosten zijn €65,- per persoon (incl. drank/koffie/thee) voor een 3-gangen diner. Reserveren doe je hier.

Ook vindt op donderdag 26 oktober de uitreiking van de allereerste, internationale Future Food Design Award plaats. Bekijk hier het volledige programma.

Informatie
Wanneer: Van 20 oktober 2017 (opening DDW) tot en met 29 oktober, van 9.00 tot 21.30 uur.
Kosten: Toegang gratis
Waar: The Embassy of Food, Ketelhuisplein, Eindhoven
Dit artikel afdrukken