Toch kun je ook in Nederland 'aiguillettes de poulet' maken. Heel simpel, je snijdt een filetje in reepjes en dan heb je ze ook. Zo leerde het ons Louise Lamers in de weekkrant.nl.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Bij een Franse Intermarche. Je kunt er dus nog niet voor naar je Bommelse AH.
Waar zijn de eendenkoteletten gesignaleerd?
Ik krijg zojuist een berichtje door. ´Koteletten van eend gesignaleerd. ca. 25% duurder dan de borstfilets. Denk aan lamszadel, maar dan in grotere delen doorgesneden zoals rugstukken van een konijn.´
Dat moet interessant zijn, want er zit minder snijverlies aan (geen separatorvlees) en het gewicht van het karkas gaat mee op de kassabon voor de eindconsument.
Geem zalmkoteletjes, wel zalmhaasjes, gerookt op eikenhout, geen idee wat die kosten.
Guillaume, die niet-aantijging lijkt toch wel op een wel-aantijging.
Ik dacht eerlijk gezegd ook dat het een nieuw woord was, dat in het geval van kip nog ergens op slaat en in mening ander geval helemaal nergens. Zo trof ik - ander voorbeeld - op een restaurantkaart zelfs al zalmkoteletjes aan. Weet het publiek veel en het klinkt weer eens anders voor zo'n op de draad gesneden dik plakjes dat kort is gerookt of nog helemaal rauw. Iemand die al bij de super zijn liggen voor een beetje meer?