Dit bericht was gisteravond in de krant te vinden:
De huismerkproducten van Albert Heijn zijn in 2015 mogelijk volledig duurzaam geproduceerd.
Die ambitie heeft Ahold topman Dick Boer uitgesproken. Fairfood International is sinds 2006 met Albert Heijn in gesprek over verduurzaming van het huismerk assortiment.
Uit interne communicatie van de supermarkt Albert Heijn blijkt dat het concern nieuwe doelstellingen heeft geformuleerd op het gebied van verduurzaming. "Het doel is om binnen Ahold Nederland uiterlijk in 2015 alleen nog maar duurzaam geproduceerde eigen merk producten in onze winkels te hebben", zegt Boer in een interview met het interne personeelsblad.
bron: AGD
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Han, ik ben het wel met je eens.
Er zijn veel projecten opgezet ivm duurzaamheid /welzijn etc. en wat blijkt steeds maar weer: als er niet (extra) voor betaald wordt houdt het snel op/kansloos.
Meerdere biologisch (varkens)boeren zijn al gestopt omdat het gewoon niet werkt, dure aanpassingen aan de stallen worden nooit terug verdient.
@Lisette Ik zit niet in het vak en hoef niet in het schap. Ik geef mijn ideeen aan de betrokken mensen. Willen ze hulp ben ik bereid deze te geven voor zover ik kan. Ik ben wel van mening dat de boeren / tuinders het zelf moeten doen, althans het initiatief nemen om hun omstandigheden te verbeteren. Ik weet dat mijn gedachten idealistisch klinken, misschien ook zijn. Blijven we doen als we altijd deden zal er niets veranderen zeker niet ten goede. Deze crisis die iedereen voelt zou een aanknopingspunt kunnen zijn voor een koers wijziging in de voedselketen. Ik wil meedenken als de boeren en tuinders veranderen willen en stoppen met denken dat de hele groep OVERLEVEN moet, dit is op de huidige politiek onmogelijk te verwezenlijken. Die gedachte gaat uit van het ideaal dat de landbouw erg belangrijk is voor de NV Nederland, is ook zo, maar geef de primaire tak dan ook loon naar werken. Hier komt bij dat de landbouw eens zijn oren te luister moet leggen in andere werelddelen om te horen welke problemen ze daar hebben en hoe ze die trachten te tackelen.
Han, ik benieuwd of het je gaat lukken!
Wouter Klootwijk ik heb zelfs een log op http://www.boerderij.nl/Landbouw/Boeren-in-buitenland.htm. Hier kun je meer lezen over mijn hobby >boeren< en proberen ideeen aan te dragen waardoor boeren, burgers en buitenlui dichterbij elkaar komen. Hoe boeren zich kunnen committeren aan hun product tot in de tas van de consument. IK zie dat de teler, fokker tot in het schap van de winkelier afspraken t deze retailer maakt over Wat en Hoe maar ook over de bescherming van hun gezamenlijke merk. Het merk is dus eigendom van retailer en boer(en), die de productie van dit product garanderen aan de retailer. Ik wil bv het CC varken voor AH tot exclusief merk maken voor de keten. Deze benadering is voor allerlei >vers< producten uit te voeren. Het betekent wel een nieuwe keten opzet.
Han van Riel, Godzijdank, u bestaat en u heeft een achternaam.
Zo zou ik meer voornamelijke foodloggers willen kennen.
Het maakt Foodlog veel spannender. Als echte mensen deelnemen. Niet zoveel Jannen en Pieten, maar mensen die zijn hoe ze heten.