Is het de journalist of de duurzame organisatie Fair Food? Onze wereld is nogal onduurzaam en zal dat blijven naarmate er steeds meer mensen komen, ook al worden al die mensen er zuiniger op. Is Fair Food dan gek geworden om net te doen of Albert Heijn als zij er maar goed opletten 'duurzaam' zal worden zodat wij ons er bewusteloos laveloos kunnen kopen? Ja. Je mag je afvragen waar de zogenaamde hoeders van de duurzaamheid mee bezig zijn. Wie gaat de consument nou eens uitleggen wat duurzaam is en wat het betekent voor zijn gedrag?

Dit bericht was gisteravond in de krant te vinden:
De huismerkproducten van Albert Heijn zijn in 2015 mogelijk volledig duurzaam geproduceerd.

Die ambitie heeft Ahold topman Dick Boer uitgesproken. Fairfood International is sinds 2006 met Albert Heijn in gesprek over verduurzaming van het huismerk assortiment.

Uit interne communicatie van de supermarkt Albert Heijn blijkt dat het concern nieuwe doelstellingen heeft geformuleerd op het gebied van verduurzaming. "Het doel is om binnen Ahold Nederland uiterlijk in 2015 alleen nog maar duurzaam geproduceerde eigen merk producten in onze winkels te hebben", zegt Boer in een interview met het interne personeelsblad.Fairfood International is blij met de ambities van Albert Heijn en zal de verdere stappen van het concern nauwlettend volgen. Fairfood hoopt daarnaast dat het voorbeeld van Albert Heijn navolging zal vinden in de sector.


bron: AGD
Dit artikel afdrukken