Doet me denken aan een inmiddels wat oudere film:Baby Boom. Ik hoop maar dat ze de intellectuele eigendomsrechten goed hebben geregeld ;-)
Restaurateur Neal Brown heeft in het Amerikaanse Indianapolis toprestaurant L'explorateur, en maakt sinds kort ook babyvoeding. De kinderhapjes zijn uitsluitend geproduceerd met lokaal geteelde groenten en fruit. Hij gaat de lijn Izzy and Grey’s Gourmet Baby Food via zijn restaurant en via internet verkopen. De filosofie van lokale producten hanteert Brown ook op zijn restaurantkaart. Voor de babyvoeding inspireert hij zich z’n zeven maanden oude zoontje Greyson Samurai.
Sous-vide
Brown wil zich met Izzy and Grey’s Gourmet Baby Food in de babyvoedingsmarkt onderscheiden door gebruik te maken van de Franse sous vide-techniek. Dit houdt in dat het eten langzaam gegaard wordt in een vacuümverpakking en daarna snel wordt gekoeld. Daardoor behouden bijvoorbeeld groenten meer smaak.
Een ander unique selling point is het feit dat Brown al zijn lokale leveranciers kent. 'De trend is dat mensen in restaurants willen weten waar het eten vandaan komt', zegt Brown op de website Zest.nl. Dat geldt volgens hem nog meer voor babyvoeding.
Obesitas
Ook verwijst de restaurateur naar de kinderobesitasepidemie in de VS, die 'nu eindelijk een beetje aandacht begint te krijgen'. Waarom begin je dan niet met vers voedsel op jonge leeftijd?
Brown experimenteert met gemakkelijk te verteren kruiden en andere ingredienten. Die moeten het eten voor de baby's aantrekkelijker maken, zonder dat ze er krampjes van krijgen. Zo gebruikt Brown in een wortelrecept bijvoorbeeld gember voor extra smaak en olijfolie om de spijsvertering te bevorderen. Hierbij werkt hij samen met een kinderarts.
bron: missehoreca
Dit artikel afdrukken
Restaurateur Neal Brown heeft in het Amerikaanse Indianapolis toprestaurant L'explorateur, en maakt sinds kort ook babyvoeding. De kinderhapjes zijn uitsluitend geproduceerd met lokaal geteelde groenten en fruit. Hij gaat de lijn Izzy and Grey’s Gourmet Baby Food via zijn restaurant en via internet verkopen. De filosofie van lokale producten hanteert Brown ook op zijn restaurantkaart. Voor de babyvoeding inspireert hij zich z’n zeven maanden oude zoontje Greyson Samurai.
Sous-vide
Brown wil zich met Izzy and Grey’s Gourmet Baby Food in de babyvoedingsmarkt onderscheiden door gebruik te maken van de Franse sous vide-techniek. Dit houdt in dat het eten langzaam gegaard wordt in een vacuümverpakking en daarna snel wordt gekoeld. Daardoor behouden bijvoorbeeld groenten meer smaak.
Een ander unique selling point is het feit dat Brown al zijn lokale leveranciers kent. 'De trend is dat mensen in restaurants willen weten waar het eten vandaan komt', zegt Brown op de website Zest.nl. Dat geldt volgens hem nog meer voor babyvoeding.
Obesitas
Ook verwijst de restaurateur naar de kinderobesitasepidemie in de VS, die 'nu eindelijk een beetje aandacht begint te krijgen'. Waarom begin je dan niet met vers voedsel op jonge leeftijd?
Brown experimenteert met gemakkelijk te verteren kruiden en andere ingredienten. Die moeten het eten voor de baby's aantrekkelijker maken, zonder dat ze er krampjes van krijgen. Zo gebruikt Brown in een wortelrecept bijvoorbeeld gember voor extra smaak en olijfolie om de spijsvertering te bevorderen. Hierbij werkt hij samen met een kinderarts.
bron: missehoreca
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Wat een goed idee. Ik moet wel eens potjes warm maken uit verschillende landen en ik kan je zeggen: er is geen één lekker. Dus ik heb me alvast voorgenomen voorals ik oooooooooooit kids krijg: zo weinig mogelijk potjes !
Zeker, lekker prakken die eigen maaltijden (wel oppassen met zout en niet te laat overschakelen van nietsontziende staafmixer naar brokjesmakende vork). En wie niet weet wat baby's mogen en lusten in de eerste maanden het kookboek Opperdepop van (jawel) Albert Heijn:
http://www.ah.nl/albertheijn/article.jsp?trg=nieuws.opperdepop
(Sprak de ervaringsdeskundige...) Mensen die niet van koken houden of vinden dat ze het niet kunnen, moeten zich vooral aan potjes houden. Zwaar gecontroleerde voeding, zou ik zeggen: zit alles in wat ze mogen en geen spat meer.
Babypotjes.. Om een of andere reden hebben mijn kinderen altijd verontwaardigd daarop gereageerd. Immers, op een bepaald moment zagen ze dat ze iets heel anders aten dan de rest van de tafel. Nazaat twee, die ondanks haar schamele anderhalf jaar een heel acceptabele guerillastrijdster zou zijn, smeet een paar maanden na het begin van vast eten tot onze wanhoop alles weg (om daarna met een stralende glimlach rond te kijken). Tot we haar met de pot lieten meeschaften. Dat was het dus.
Vandaar mijn advies: Staafmixers.