Kennelijk is een directere verhouding tot wat we eten een trend:
(Maarten Pathuis - Intermediair)
Een kip is overigens een redelijk CO2 vriendelijk dier. M.n. als het een ploffer is. Raar maar waar, want hij is sneller eetklaar: in 6 weken in plaats van zo'n beetje het dubbele. Dat scheelt een flinke schep voer, ontbossing en uitstoot. Ik ben bang dat Marianne Thieme dat een 'inconvenient truth' vindt.
Nee, ik pleit niet voor 'plof'. Alleen maar voor nuance.
Met dank aan Daniël de Jong.
Dit artikel afdrukken
![image](/images/uploads/kip-met-mes.jpg)
(Maarten Pathuis - Intermediair)
Een kip is overigens een redelijk CO2 vriendelijk dier. M.n. als het een ploffer is. Raar maar waar, want hij is sneller eetklaar: in 6 weken in plaats van zo'n beetje het dubbele. Dat scheelt een flinke schep voer, ontbossing en uitstoot. Ik ben bang dat Marianne Thieme dat een 'inconvenient truth' vindt.
Nee, ik pleit niet voor 'plof'. Alleen maar voor nuance.
Met dank aan Daniël de Jong.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ook de reguliere biokip eet speciaal geproduceerd voer en kan niet meer als een Mechelse Koekoek rustig groot worden. Dan wordt'ie te duur.
Een moderne versie van 'bij huis houden en ons afval opeten' zou een stadsboerderij kunnen zijn waar ons eetafval. gecontroleerd wordt afgeleverd. Maar Floor heeft volstrekt gelijk. Er gaat niets boven thuis als het gaat om CO2-neutraliteit en het helpen bij de strijd waarvoor Thieme zich in zou moeten zetten: houd je eigen kippen voor eieren en vlees. Zelf slachten helpt meteen een eind tegen achteloos doorkauwen.
Waarom toch vond Meat the Truth dat geen punt om te maken?
Bossen zijn een zeer goede manier om CO2 vast te leggen. Dat pleit dan weer voor dierenflats, om zoveel mogelijk land te kunnen herbebossen.
Net als het varken is een kip pas echt CO2 neutraal als je hem bij huis houdt, en voert met je eigen voedselresten ( was het niet de Belgische gemeente Hasselt die dit als de oplossing voor hun groenafval wilde doorvoeren?). Een ploffer eet speciaal geproduceerd voer - dus een extra CO2 belasting.