Dit ‘feest van de streek’ belooft een groot spektakel te worden met muziek, theater, kunst, workshops, sprekers, activiteiten voor jong en oud en een markt vol met eten en drinken uit de streek.

Programma
Op het programma: optredens van vele muziekbandjes, theater met onder andere de Olifant Takeover, videokunst met levende planktonbeelden en één van de beste vuurspuwers ter wereld: David Boelee, beter bekend als Pyromancer. Daarnaast zijn er vaartochten met kokkel- en garnalenvissers en zullen sprekers als Gedeputeerde Henk Staghouwer en Sarah Verroen van Fish & Farm aanwezig zijn. Het volledige programma staat op de website.

Eten & drinken
Naast al het muzikale, theatrale en activiteitengeweld, nemen streekproducten en Slow Food ook een belangrijke plek in op het festival. Op het festivalmenu staan vele gerechten en producten uit de regio, maar ook de Noorse stoofpot ‘bakkeljauw’ van collega-vissers uit Noorwegen die net als ’t Ailand zijn aangesloten bij Slow Food. Ook zijn er vegetarische en veganistische gerechten, met onder andere pompoensoep van pompoenen van de Groningse Stadsakker en de beroemde huisgemaakte patat van de aardappels van Maatschap Westers uit Hornhuizen.

Verder is er een markt waaraan diverse regionale producenten met verschillende streekproducten deelnemen en er zijn er foodworkshops te doen zoals je eigen sap trappen op de blenderbike, eigen cider maken, zelf poon fileren en grillen en oesters steken.

Als klap op de vuurpijl zal om 16.00 uur een varken gevuld met duizenden oesters aan het spit gaan.

Informatie
Adres: Haven 49A, 9976 VN, Lauwersoog
Tijd: 12.00 tot 00.00 uur
Prijs: gratis

Voor meer informatie zie de website van ’t Ailand.
Dit artikel afdrukken