Als we denken inktvisringen - calamari - te eten, zouden we in sommige gevallen varkensanus eten. Geloof je dat?
Gisteren presenteerde Europarlementariër Esther de Lange haar rapport over voedselfraude in het Europese parlement. De presentatie was zo goed gekozen dat het rapport nauwelijks aandacht kreeg, terwijl één hardnekkig, maar onbewezen gerucht werkelijk alle aandacht ving. De inktvisringen die we eten zijn niet altijd van inktvis, maar soms van kunstmatige inktvis. Ze zijn niet nep, maar hartstikke echt. Ze zijn alleen niet van vis maar van in ringen gesneden varkensanus.
Het is een verhaal dat begin dit jaar opdook in The Huffington Post, maar niet kon worden bevestigd.
Met een lach bracht De Lange de anus opnieuw in het RTL-nieuws van Editie NL . Ze weet niet of het waar is, zegt ze. Wel is het zo vaak ter sprake geweest, dat het echt moet worden uitgezocht.
Braadworst
De Lange kiest voor impact. Daar is ze in geslaagd. Heel Nederland schrijft, twit en praat over varkensanus.Dat is wel een beetje jammer. We weten nu immers nog steeds niet wat er in het rapport staat, behalve dan dat de onderste steen boven moet komen om erachter te komen of het waar is dat we anus eten, terwijl die niet eens in de top-10 van voedselfraudes staat.
Wist je dat slagers die anus 'veteind' noemen? Vleeswarenmakers doen het om de hausmacher. Het is een lekker stevig en wijd vel. We griezelen ervan als die lekkere calamari opeens darm blijken. Niettemin genieten dagelijks honderdduizenden Nederlanders van een lekker dikke braadworst in een heus stukje varkenspoepkanaal.
Voedselfraude is een serieus onderwerp. Het is bovendien niet onwaarschijnlijk dat anusringen een broodje aap zijn.
Was het nou echt nodig om cabaret te maken van dat rapport? We willen weten wat de echte boeven doen, waar ze wonen, hoe ze gestraft worden en hoe de EU ervoor gaat zorgen dat ze het niet in hun kop halen om ons te belazeren. Dat zou pas nieuws zijn.
Fotocredits: een onbekende twitteraar
Dit artikel afdrukken
Het is een verhaal dat begin dit jaar opdook in The Huffington Post, maar niet kon worden bevestigd.
Met een lach bracht De Lange de anus opnieuw in het RTL-nieuws van Editie NL . Ze weet niet of het waar is, zegt ze. Wel is het zo vaak ter sprake geweest, dat het echt moet worden uitgezocht.
Braadworst
De Lange kiest voor impact. Daar is ze in geslaagd. Heel Nederland schrijft, twit en praat over varkensanus.Dat is wel een beetje jammer. We weten nu immers nog steeds niet wat er in het rapport staat, behalve dan dat de onderste steen boven moet komen om erachter te komen of het waar is dat we anus eten, terwijl die niet eens in de top-10 van voedselfraudes staat.
Wist je dat slagers die anus 'veteind' noemen? Vleeswarenmakers doen het om de hausmacher. Het is een lekker stevig en wijd vel. We griezelen ervan als die lekkere calamari opeens darm blijken. Niettemin genieten dagelijks honderdduizenden Nederlanders van een lekker dikke braadworst in een heus stukje varkenspoepkanaal.
Voedselfraude is een serieus onderwerp. Het is bovendien niet onwaarschijnlijk dat anusringen een broodje aap zijn.
Was het nou echt nodig om cabaret te maken van dat rapport? We willen weten wat de echte boeven doen, waar ze wonen, hoe ze gestraft worden en hoe de EU ervoor gaat zorgen dat ze het niet in hun kop halen om ons te belazeren. Dat zou pas nieuws zijn.
Fotocredits: een onbekende twitteraar
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Vanuit Frankrijk sturen vrienden en kennissen me nu Franstalige reportages over deze gaffe. Luister naar deze reportage op de Waalse TV waar gezegd wordt dat er geen enkel bewijs is. Toch gaat het er ook in die reportage merkwaardig aan toe: er wordt een bedrag van € 36 miljard fraudevoer opgevoerd, maar ingezoomd op een, hoogstwaarschijnlijk, flauwekul onderwerp.
Tja... We lopen nu eenmaal op alles vooruit in Zeeuws-Vlaanderen. Hadden die andere natuurlijk ook in de PZC gelezen ! Maar had ik nog niet door...... ;-)
Hans, blader even naar #6.
De Zeeuws-Vlaamse cabaretier Maikel Harte introduceerde vandaag in zijn column in de PZC al een nieuw gerecht voor op de menukaart: ‘Calamanus’.
Grappige vondst…
Het meest opmerkelijke nieuws van het rapport is heel eenvoudig te lezen op de site van Time: met vlees wordt het minst gerommeld, zegt De Lange tot haar eigen verbazing. En niemand maakte er een grote kop van.