Iedereen die weleens langs een boomgaard fietst, kent de aanblik van de vele appels op het gras onder de boom: de oogst kan soms zo talrijk zijn, dat het simpelweg niet op komt! Met de komst van de Sappers en Doggerland Craft Cider naar het Appelfeest is dat verleden tijd. Van 10 tot 17 uur kunnen bezoekers hun appel- (of peren)oogst inleveren om te laten persen tot houdbaar sap of afgeven om te laten verwerken tot cider. Voor een klein bedrag kunnen deelnemers dan appelsap of cider terugkopen. Meer informatie vind je hier.

Daarnaast is er een uiteenlopend appelprogramma voor jong en oud:

- Doe mee met Heel Groningen Bakt…Appeltaart. Van lokale appels uiteraard. Lever je taart in voor 13.00 uur op 22 oktober. Hier vind je alle informatie en kun je je aanmelden. De juryleden zijn niemand minder dan Saakje ‘Het Bakmeisje’ en Sarena Solari, winnares ‘Heel Holland Bakt 2015’.

- Geen idee welke soort appelboom er in je tuin staat? De appeldokters van de Pomologische Vereniging en de Vrienden van het Oude Fruit gaan een poging wagen je appels te determineren. Neem minimaal vijf appels mee, het liefst met wat bladeren erbij.

- Op het terrein is een gezellige markt en kunnen bezoekers om 12.00, 14.00 en 16.00 uur een workshop cider maken door Doggerland Craft Cider bijwonen (kosteloos). Ook zijn er allerlei activiteiten voor de kinderen.

- Aan het einde van de dag, om 17.00 uur kunnen bezoekers voor €8,50 aanschuiven voor een bord stamppot appel, oftewel Hete Bliksem. Opgeven hiervoor is wel noodzakelijk, dat kan hier!

Informatie
Wanneer: Zondag 22 oktober 2017 van 10.00 tot 17.00 uur.
Kosten: Toegang gratis
Waar: Toentje, Paradijsvogelstraat 10, 9713 BV Groningen
Dit artikel afdrukken