De CO2-footprint van Europese appels neemt in de loop van de winter alleen maar toe. In het voorjaar is die bijna net zo groot als de NieuwZeelandse importappelen, omdat de eigen appels dan al maanden in het koelhuis liggen opgeslagen.
Hetzelfde geldt voor groente: sla en tomaten hebben in de winter een betere CO2 balans, wanneer ze uit Spanje en niet uit de verwarmde kassen in noordelijke Europese streken komen. Nog beter: alleen seizoensgroen kopen.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
pretty coool one!
http://www.eluxuryin.com/
http://www.tf-mart.com/
http://www.linkslondonsale.com/
Wat betreft CO2 en vrouwen. Lees: CO2 voor dames* (*en heren) Ik lees geen mannenbladen noch vrouwenbladen, dus denk ik - uit pure vooringenomenheid - dat vrouwen dit soort onderwerpen belangrijker vinden om in hun lijfblad te lezen, dan mannen. Klopt dit?
Wat betreft Foodmiles interessant: agrifoodstandards.
Omdat het niets te maken heeft met balans en het vinden van evenwichten. Die vakantie: volstrekt eens.
Dick, waarom zou het belasten van CO2-uitstoot absurd zijn? Het stimuleert het besparen van brandstof en geeft tegelijk de mogelijkheid om te investeren in schonere energie.
Wat absurd is, is dat een vliegvakantie naar Turkije goedkoper is dan een weekje Vlieland.
Kan iemand mij uitleggen of deze draad nog ergens over gaat?
De Oude Kaas Tax van The Economist lijkt me absurd. Gewoon even rekenen. Hoeveel mensen eten jonge en belegen kaas en hoeveel mensen oude?
Ik weet het niet uit m'n hoofd maar vermoed dat de balans ernstig in het nadeel van oud uitslaat. Als er al een probleem is met kaas, dan zit het derhalve in de kaas zelf. De consumptie van oud reduceren, zal dus veel minder effect hebben dan het maken van kaas.
En is (oude) kaas dan crimineel? Hou toch op. Achteloos gemaakte kaas waar je geen plezier aan hebt wel, want je had net zo goed andere stopverf kunnen eten. Kijk nou: 'CO2' is dus gewoon een argument voor kwaliteit. Als je toch smakeloze zooi eet, kun je het beste die zooi nemen die het minste uitstooot. Wil je genieten, dan mag lekkere oude kaas.
Wedden dat iemand gaat vragen wie bepaalt wat kwaliteit is?