![image](/images/uploads/adriaencoorteaspergesklein.jpg)
Het luchtdicht afdekken van percelen met folie bestrijdt ziekteverwekkers zo goed dat de opbrengsten aan asperges met dertig tot vijftig procent stijgen, lees ik in een persbericht.
Hier staat het volledige verhaal
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Maar het bordje naar mijn biologische teler stond er nog niet gisteren, dus heb ik ze elders gekocht. Nog wel duur hoor, meer dan 12 euro de kilo!
@lizet. Er zitten meerdere kwekers. enk wel een stukm of 6-7. Het grappige is dat iedereen zo zijn eigen favouriete aspergeleverancier heeft in Cromvoirt en daar trouw koopt.Die biologische ken ik dus niet.Maar ik zal zo eens op marktonderzoek uit gaan want de zon schijnt deze zondagochtend en Cromvoirt ligt of fietsbereik van mijn kookplaat.
@Rinie: er zitten toch twee aspergetelers in Cromvoirt, waarvan één biologisch? Leuk om te vergelijken?
@lizet. Daar hebben we het inderdaad over gehad en dat moeten we ook gaan doen.Ik stel voor op een mooie vrijdagmiddag. We mailen nog via de achterdeur. Inmiddels heb ik die Cromvoirtse asperges sinds 1 maart al verscheidene keren gegeten. Ze zijn heerlijk. Hieronder een link naar mijn aspergeboer. Niet alleen een goede teler, ook een goed voorbeeld van een bedrijf dat als relatief klein is maar rendabel door multifunctioneel te ondernemen.
http://www.asperges-verhoeven.nl/
Groenten verstoppen onder plastic zorgt al voor een snellere opwarming van de grond eronder, waarom dan nog warm water? Ik verbaas mij ook een beetje over de wisselteelt, thuis kan ik asperges zo'n 12 jaar op hetzelfde perceel telen. Je hebt zelfs vanaf het derde seizoen pas oogst!