![image](/images/uploads/aspergeschiller.jpg)
Je kunt nog 20 dagen asperges eten. Daarna is het voorbij, want na 24 juni mogen ze niet meer gestoken worden.
Maandag kregen we ons waarschijnlijk laatste maaltje van dit jaar, het enige dat we thuis aten. De schillers kwamen uit de kast. Ik hanteer graag de houten (links), mijn vrouw die andere (een crime!).
Vraag: met welk gerei schilde de foodlogger dit bijna voorbije seizoen zijn/haar asperges thuis en welk voldoet het best?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
24 juni, Sint Jan, is de officiele dag. Maar omdat een beetje aspergeboer ook velden heeft waar hij dit jaar voor het laatst op steekt, wil hij op die velden nog wel eens weekje doorgaan. Asperges vergen namelijk zoveel van de grond dat er een beperkt aantal jaren achter elkaar op gekweekt kan worden. Mijn aspergeboer in Cromvoirt http://www.asperges-verhoeven.nl/thuis/abaa.html levert meestal tot 1 juli. Goed te weten dat je verse asperges prima kunt invriezen.
Overigens zoasl eerder al gemeld schil ik al jaren met een aspergetang die nu bijna nergens meer te krijgen is.
Gewoon geschild kopen, bij de aspergeboer. De dunnetjes die ik erbij kreeg voor de soep (gratis) heb ik zoals Nick al voorsteld, niet geschild, maar gaar laten worden in het kookvocht van de dikke asperges. Ging perfect!
Overigens vandaag voor het eerst gebakken asperges gegeten gewikkeld in Berkshire spek, bij de Gertruda Hoeve in Best! met een stukje gebakken zwezerik, dat dan weer wel!
Helemaal met je eens Carla,dat is ook niet lekker.
Thearea,gisteren de haring nog niet gehad,daarnet wel.Een heerlijkheid.
@ Nick
"Beetgaar koken, de onderste helft in je mond proppen, bijten, trekken. Het hooi blijft in de hand, de quintessens in de mond. Dan de asperge omdraaien en het procédé herhalen."
Neem me niet kwalijk, maar daar moet ik niet aan denken. Als ik iets vervelend vind is het wel niet goed geschilde asperges, laat staan een hele bos hooi, brrrr!
Altijd met de kaasschaaf, en dan met een die niet te dikke schaafsels. En van breken heb ik nooit last eigenlijk.
Ik leg ze wel altijd eerst 15 minuten in het water dan komt de schil er nog makkelijker vanaf.