Varkens in Nood stelt de Nederlandse varkensboeren een ultimatum. Per 4 oktober moet er een afbouwplan voor castratie liggen. Snap je dat als consument nog?

Van Wakker Dier moesten ze er verdoofd af. De door WD gek gemaakte supermarkten vinden dat de boeren treuzelen met het invoeren daarvan. En net nu de cursussen verdoven beginnen, vindt Varkens in Nood dat de ballen er helemaal niet af moeten. Dat ze er niet af moeten, ben ik roerend met ze eens. Maar, beste Varkens in Nood, waarom kom je daar nu pas mee?

Het publiek heeft net begrepen dat ze er wel af moeten. Dat heeft Wakker Dier alle Nederlandse consumenten geleerd, ook al beweren ze van niet. Ga het maar eens vragen in de straat. 'Je mag de ballen er niet zomaar afsnijden, dan moet je verdoofd doen', denkt Nederland. En nou moet het weer niet.

En, Varkens in Nood, doe niet zo raar. Eerst hebben de boeren hun energie moeten steken in die gecastreerde ballen van Wakker Dier en nu moeten ze van jullie op een hol en een draf met een plan voor de hele sector komen. Waar zijn jullie mee bezig? Ook nog even wat publiciteit scoren?En, Varkens in Nood, waarom moeten jullie zonodig naar de rechter? Maar wat voor case trouwens? Tip: start de actie 'AH zet het mes erin, maar bij de Keurslager koop je vlees met ballen'. Die verkopen immers het vlees dat mede dankzij jullie concurrent de Dierenbescherming al een jaar op de markt is. Je moet eens zien hoe snel de supers omgaan, als mevrouw de consument naar de Keurslager gaat.

Maar net als Wakker Dier en de PvdD hielden jullie je mond toen het nieuws kwam dat het er al lang is. Dat is huichelen. De Dierenbescherming doet zijn werk in stilte. Jullie zijn geen haar beter dan Wakker Dier en roepen er maar wat op los. Als het maar stoer staat in de krant.
Dit artikel afdrukken