Nauwelijks meer dan een half jaar geleden was het nog halleluja met de functionele zuivel. Een bekende trendwatcher vond zuivel met beestjes, extra mineralen en omega-3 nog helemaal passen in actuele trends. Sinds de niet 24 maar 3 extra doden van het Utrechtse onderzoek naar de mogelijke bestrijding van alvleesklierontsteking met probiotica - 'beestjes' voor in je buik, in de volksmond - is het mis. De sector is behoorlijk uit z'n huisje. Logisch, want er gaan grote bedragen in om.
Sneu dus als je als ondernemer nog nieuwe zuivel met beestjes in de pijplijn had. Zoals de kaasfirma Westland uit Huizen.
Westland is m.n. bekend als kampioen van de succesvoller nepper 'Old Amsterdam'. In het Parool van gisteren valt te lezen dat ze die nepten van de nepper Old Alkmaar die nooit bekend werd, maar nu mogelijk wel kan doorbreken. Dankzij Old Amsterdam.
Westland is inmiddels verder. Of is het te ver? "Bij Westland denken ze dat kaas alleen niet meer genoeg is, ook al heeft hij nog zo'n goede naam. Het moet gezonder, want alles wordt gezond. Hoe krijg je iets gewoon lekkers dan hoogst interessant gezond? Door er beestjes in te stoppen.
Ze zaten al in de pijplijn. Dit jaar zal een nieuwe kaas van Westland op de markt komen met dezelfde beestjes er in die melkfabrieken al een tijdje in hun hypergezonde yoghurtjes stoppen", aldus Het Parool.
Het toeval wil dat ik gistermiddag sprak met een vertegenwoordiger van een Probiotica-fabrikant. Er is ze veel aan gelegen aan een open discussie met het publiek. Of ik foodlog.nl daarvoor geschikt zou achten. Ja, als tenminste alle argumenten in alle openheid genoemd mogen worden.
Ik ben benieuwd hoe een merkkaasverkoper de inmiddels ontstane twijfel aan beestjes oppakt.
Dit artikel afdrukken
Sneu dus als je als ondernemer nog nieuwe zuivel met beestjes in de pijplijn had. Zoals de kaasfirma Westland uit Huizen.
Westland is m.n. bekend als kampioen van de succesvoller nepper 'Old Amsterdam'. In het Parool van gisteren valt te lezen dat ze die nepten van de nepper Old Alkmaar die nooit bekend werd, maar nu mogelijk wel kan doorbreken. Dankzij Old Amsterdam.
Westland is inmiddels verder. Of is het te ver? "Bij Westland denken ze dat kaas alleen niet meer genoeg is, ook al heeft hij nog zo'n goede naam. Het moet gezonder, want alles wordt gezond. Hoe krijg je iets gewoon lekkers dan hoogst interessant gezond? Door er beestjes in te stoppen.
Ze zaten al in de pijplijn. Dit jaar zal een nieuwe kaas van Westland op de markt komen met dezelfde beestjes er in die melkfabrieken al een tijdje in hun hypergezonde yoghurtjes stoppen", aldus Het Parool.
Het toeval wil dat ik gistermiddag sprak met een vertegenwoordiger van een Probiotica-fabrikant. Er is ze veel aan gelegen aan een open discussie met het publiek. Of ik foodlog.nl daarvoor geschikt zou achten. Ja, als tenminste alle argumenten in alle openheid genoemd mogen worden.
Ik ben benieuwd hoe een merkkaasverkoper de inmiddels ontstane twijfel aan beestjes oppakt.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
"een open discussie met het publiek"
Klinkt spannend!! Ik vind persoonlijk dat we stilaan toe zijn met Foodlog om op dergelijke 'vragen' in te gaan. Misschien eens in een aparte thread rondvraag doen?
Wat vind je van de positie van Test-Aankoop in deze: "Er gaapt soms een kloof tussen wat eetwaren beweren te bevatten en de werkelijke gehaltes." Zij gooien allerlei argumentaties - en dus ook deze omtrent 'teogevoegde voedings- of gezondheidsclaims - op één hoopje om te stellen dat het met de kwaliteit van onze voeding treurig is gesteld. Nochtans, dat laatste zou nu voor de probiotica-producent net het omgekeerde effect moeten genereren.
Met dat laatste lijken ze de gemiddelde consument wel te kunnen overtuigen, maar allerhande kritische doordenkers veel minder. Of vergis ik me?