![image](/images/uploads/onkelinx209.jpg)
Het gebruik van te veel zout is niet gezond, want dat kan leiden tot hart- en vaatziekten. Recent wetenschappelijk onderzoek wijst ook op een verhoogd risico op zwaarlijvigheid en kanker. Daarom raadt de Wereldgezondheidsorganisatie iedereen aan niet meer dan 6 gram zout per dag te gebruiken. In België zit 80% van de bevolking ruim boven deze norm. Dat wil minister Onkelinx bijsturen via de werkgroep 'zoutreductie'. In die werkgroep zitten de voedingsindustrie en het ministerie samen aan tafel.
Onkelinx verwacht dat de fabrikanten tegen het einde van de maand met concrete voorstellen komen om de hoeveelheid zout in hun voedingsproducten te verminderen. Gebeurt dat niet, dan zal de minister strengere wettelijke normen voor gaan stellen.
bron: De Morgen met dank aan foodholland
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juli krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juli krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook