Gisteravond stond ik voor een zaaltje ondernemers in eten. Ze varieerden van ijsjesmakers en kruidendrogers tot kruideniers. Of ik eens wilde komen uitleggen waarom ik me druk maak over 'nep' in ons eetsysteem. Lezers hier weten het wel zo'n beetje. Nep zorgt ervoor dat beter eten niet ontwikkeld kan worden. Nep produceert hooguit schijnverbeteringen omdat de winsten weggezogen worden van de producenten die voor werkelijke verbeteringen kunnen zorgen omdat ze echt hart hebben voor eten, gezondheid en innovatie. Maar daar wil ik het nu niet over hebben.

Ergens in het betoog kwam Ik Kies Bewust even voorbij. Ik vroeg de aanwezigen in de zaal of ze het een goed idee vonden. Dat deed ik zonder er nog maar iets over gezegd te hebben. Er ging 1 aarzelend vingertje omhoog. Opmerkelijk.

Gisterochtend was ik in Wageningen. Daar hoorde ik van een grootbakker die geen Ik Kies Bewust op z'n brood en broodjes wilde. Hij vond het onzin.Maar de bakkers die zijn brood verkopen wilden het wel. Omdat 'de markt' erom zou vragen. De markt dat zijn 'wij' - Nederlanders.

Rare wereld. De ondenemers weten beter en het volk zou bedrogen willen worden? The tail is wagging the dog, zegt het Engels zo mooi. Gekker moet het niet worden.

Ik kan er ff niet meer bij. Daarom ga ik voor de rest van de dag en morgen maar offline ;-)

Serieus overigens, want ik doe het echt. Ga nl. even op reis en wil 'ns 2 dagen genieten van dat offline zijn.
Dit artikel afdrukken