De Gezondheidsraad pleit in de recente Richtlijnen Gezonde Voeding om meer te kiezen voor plantaardige (en duurzame) voeding. Hoe breng je deze adviezen in de praktijk naar de consument en zijn jouw adviezen voedingskundig verantwoord?

Met op het programma: Frederike Mensink, kennisspecialist gedragsverandering, zal in een duo-presentatie samen met Corné van Dooren, expert Duurzaam Eten, inzoomen op plantaardige en duurzame voedingspatronen. Nina Van Den Broecke gaat het hebben over de verschillen tussen de Belgische en Nederlandse voedingsadviezen. Onderzoeker en diëtiste Wendy Walrabenstein gaat vertellen over de gezondheidseffecten van een (overwegend) plantaardig voedingspatroon op het gebied van chronische ziekten. De ochtend wordt afgesloten met een panelsessie.

‘s Middags is er een workshop ‘Gedragsverandering’ door Eva Vermeulen.

De bijeenkomst wordt geaccrediteerd door BGN. Eén dagdeel levert gewichtsconsulenten 1 punt, de hele dag 2,5 punt.

Kijk voor meer informatie op de website.

Informatie
Datum: dinsdag 2 oktober 2018
Tijd: 9:30 – 16:00 uur
Prijs: half dagdeel €75 (abonnees €45), gehele dag €125 (abonnees €75)
Locatie: Van der Valk Hotel Almere, Veluwezoom 45, 1327 AK Almere

Inschrijven: via deze link.
Dit artikel afdrukken