Op 21 en 22 januari aanstaande organiseert Bionext samen met Libéma voor de 8e keer de Bio-Beurs, voorheen de BioVak, in de IJsselhallen in Zwolle. Gedurende twee dagen staan duurzame biologische landbouw en voeding centraal.

Biologisch in 2030
Het thema van dit jaar is ‘Biologisch in 2030’. De programmacommissie heeft een selectie gemaakt van de meest inspirerende inzendingen die een duidelijke kijk geven op de doorontwikkeling en verdere verduurzaming van biologisch.

Een zestigtal workshops en lezingen verdeeld over beide dagen bieden veel informatie voor boeren, tuinders, producenten, handel, retail en horeca. Workshops, rondleidingen en lezingen zorgen voor inspiratie en verdieping. Er zijn 3 hoofdthema's: jong, toekomst en bodem. Daarnaast zijn er een groot aantal algemene workshops. Het programma biedt zo voor ieder wat wils: voor biologische boeren en tuinders die al lang in het vak zitten, voor jonge startende ondernemers en voor ondernemers uit de gangbare sector die meer willen weten over biologisch. Naast de workshops is er een Foodplein, met live cooking en culinaire demonstraties.

Het volledige workshopprogramma vind je hier.

Sprekers en workshops
Een paar highlights van de woensdag: de presentatie van de 'Eko-code', een ontwikkelings- en verduurzamingsagenda aan de hand van drie unieke verhalen. De input voor de Eko-code komt van biologische boeren en tuinders, de filmpremière van 'Bodemboeren', de workshop van NieuwVers over het verwaarden van kwaliteitsproducten en nog veel meer.
Op donderdag 22 januari geeft Hester Maij, gedeputeerde van de provincie Overijssel, haar visie op de nieuwe biologische regelgeving. VBP geeft dan een workshop over het borgen van biologische kwaliteit voor geïnteresseerde producenten en handelsbedrijven en de aardappel krijgt aandacht door praktijkverhalen over de zilte aardappel, nieuwe resistente aardappelrassen en oude aardappelrassen. Vergeet ook de interactieve theaterworkshop van St. Boerengroep en Inspringtheater niet over 'Als je droombaan boer is...'.

Debatten
Op het hoofdpodium vinden op beide dagen diverse debatten plaats over de relatie tussen landbouw en natuur, het behoud van bodemvruchtbaarheid en de nieuwe Europese wetgeving voor biologisch.

Foodplein
Tijdens de Bio-Beurs vervaardigen professionele koks met ingrediënten van deelnemende producenten diverse gerechten. Ook vindt je er diverse proeverijen met producten van de beursvloer.

Kaarten voor de beurs bestel je online via de website.

Locatie: IJsselhallen Zwolle
Datum: 21 en 22 januari 2015
Openingstijden: 21 januari 11.00- 21.00 uur 22 januari 10.00-19.00 uur
Entreeprijs: € 5,00 parkeerkaart € 8,00

Fotocredits: Biobeurs
Dit artikel afdrukken