Voor biologische en gangbare telers, onderzoekers en voorlichters biedt de Biologische Velddag een divers en uitgebreid programma met nieuwe ontwikkelingen, resultaten, nieuwe rassen en demonstraties van mechanisatie, evenals vernieuwde inzichten over teeltsystemen en technieken. Er zijn diverse workshops en demonstraties op proefvelden. Er is de mogelijkheid om ter plaatse in de bodem te duiken, maar ook om de eigen bodem beter te leren kennen. De dag wordt afgesloten met een inspirerend verhaal en een bourgondische maaltijd op houtvuur en barbecue.

Symposium
Speciaal voor (melk)veehouders organiseert Agrifirm een symposium voorafgaand aan de Biologische Velddag. Aan bod komen de mogelijkheden van de ruwvoerproductie en -benutting. Kijk voor het programma op de website.

Het symposium begint om 10:15 uur en is gratis te bezoeken, graag wel even aanmelden. Tussen de middag is er een lunch en daarna begint het programma op de Biologische Velddag.

Bourgondische maaltijd
De dag wordt, op verzoek van veel deelnemers, afgesloten met eten zoals eten bedoeld is! Een heerlijke Bourgondische biologische maaltijd klaargemaakt op houtvuur & barbecue. Gezellig samen bij het vuur op het veldplein om nader kennis te maken en even bij te praten.

Reserveer vooraf een maaltijd voor € 15,- via biovelddag@destrandhoeve.nl, of besluit last minute op de dag zelf mee te eten voor € 17,-.

Kijk voor meer informatie over het programma op de website.De velddag wordt gehouden op de Prof. Broekemahoeve. Het adres van de hoeve is Elandweg 84 in Lelystad.

Fotocredits: ‘Snapshots of South Dakota Range Camp 2015’ USDA NRCS South Dakota

Dit artikel afdrukken