De opmars van gezondere snack alternatieven in de supermarkt is niet te stoppen.
Naast de groeiende populariteit van eiwitrepen, zien we ook een toename in muesli- of notenrepen. Uit onderzoek van het gezonde snackmerk BitesWeLove, uitgevoerd in januari 2024 onder 1.000 Nederlandse consumenten, blijkt dat maar liefst 30% van hen 1 tot 3 repen per week eet. En wat blijkt? De vraag naar gezondere alternatieven groeit, vooral naar producten met minder suiker en calorieën.

Het is geen verrassing dat suiker een heet hangijzer blijft in deze categorie. De gemiddelde muesli- of notenreep in het supermarktschap bevat maar liefst 20 gram suiker per 100 gram. Veel repen in deze categorie bevatten daarnaast 'sluipsuikers', zoals dadels of glucosestroop, die vaak worden gebruikt als zoetmiddel zonder dat consumenten zich daar altijd bewust van zijn. Dit zet de deur wagenwijd open voor gezondere opties. En daar komt BitesWeLove met een smakelijke revolutie: Chewy Oat Bars. Deze repen bevatten minder dan 1 gram suiker per reep (30 gram) – zonder toegevoegde suikers of kunstmatige zoetstoffen, en zonder concessies te doen aan smaak.

Wat deze repen echt anders maakt, is dat ze geen toegevoegde suikers bevatten, minder dan 1 gram suiker per reep hebben en vrij zijn van onnatuurlijke zoetstoffen

Geen toegevoegde suikers, minder dan 1 gram suiker per reep en geen onnatuurlijke zoetstoffen.
Wat deze repen echt anders maakt, is dat ze geen toegevoegde suikers bevatten, minder dan 1 gram suiker per reep hebben en vrij zijn van onnatuurlijke zoetstoffen. Bovendien zijn ze gemaakt van volkoren haver, bruine rijst, tapioca, cichoreiwortelvezels, pitten, quinoa en zonnebloempasta. Verkrijgbaar in onweerstaanbare smaken zoals Chocolade en Cinnamon Roll, stillen ze zelfs de grootste snack-cravings. Met minder dan 110 kcal per reep, veel vezels en zonder gluten, lactose, soja, noten, pinda’s en sesam, zijn ze perfect voor iedereen, ongeacht dieetwensen of allergieën.

Een doordacht alternatief voor suikerrijke tussendoortjes.
In een markt vol suikerrijke opties (waarbij de gemiddelde reep tot wel zeven keer meer suiker bevat dan de Chewy Oat Bars van BitesWeLove), biedt dit merk een bewust alternatief. Voor consumenten die hun suikerinname onder controle willen houden, zijn deze repen een logische, lekkere keuze. De vraag naar snacks met een laag suikergehalte groeit, en BitesWeLove is klaar om aan die vraag te voldoen – zonder ook maar iets van smaak of voedingswaarde te verliezen. Ongelofelijk lekker, zonder suikerdip.

Nu verkrijgbaar bij Albert Heijn en Picnic.
Kijk op www.biteswelove.nl voor meer informatie en ontdek de wereld van gezonde snacks zonder concessies.

Breng je stem uit

Verdient deze nominatie jouw stem? Ga naar de stemwebsite en kies daar jouw favorieten.
Dit artikel afdrukken