Afgelopen week stelde ik de vraag welke gevolgen de economisch bizarre tijden van wantrouwen kunnen hebben voor de manier waarop we eten. Maandag postte Tim Hayward een artikel op het blog van The Guardian. Hij beweert dat het sowieso een keer afgelopen moest zijn met de schreeuwigere kookshows met exorbitant dure ingredienten. Hij beweert ook dat we niet terugglijden naar batterij-eieren en ander dieronvriendelijks.

Nou ja, dat beweert hij voor Engelsen die een keer of 5 zo diervriendelijk inkopen als de Nederlanders?

De Dierenbescherming kent op 5 november a.s. het Beter Leven-kenmerk met twee sterren toe aan de‘Maïs-Scharrelkip’ van Herman Kemper. Het biologische ‘Landhoen ’, ook van Kemper, krijgt er vanaf die dag drie.

Wat denk je, gaan we ze eten? Beter en daarom maar minder? Of rijdt de economische onzekerheid deze prima ontwikkelingen wel degelijk in de wielen?

Dit artikel afdrukken