Het druppelt de laatste tijd vragen: wanneer is de remake van de blinde kippenproeverij die foodlog over zou doen?

Bedrijfscateraar Albron in De Meern, bij Utrecht, is bereid om ons keuken en onderdak te lenen op zatermiddag 1 november a.s. van 14.30h tot 16.30h.

We maken een aantal teams: consumenten, koks, inkopers/handelaars, slagers/poeliers, journalisten, fokkers, LNV'ers. Als ze vlees willen eten, maken we ook een team dierwelzijnswerkers.

Ieder team verdubbelen we, zodat er 2 consumententeams, 2 koksteams etc. zijn. Alle teams krijgen 3 kippen en 2 vragen voorgezet:
- welke vind je het lekkerst?
- welke vind je het minst lekker?

De derde kip belandt dan automatisch op plaats 2. Als de stemmen geteld zijn, vertellen we welke namen achter kip 1, 2 en 3 schuilgaan. Zo simpel is het. Een kind kan de was doen.

Het ene team krijgt bereiding 1. Het andere krijgt bereiding 2. De kip wordt klaargemaakt door een algemeen erkende Nederlandse 'topkok'.

Onno Kleyn, Wouter Klootwijk, Lizet Kruyff, Diny Schouten, Jeroen Thijssen en Janneke Vreugdenhil zijn hopelijk van de partij in de journalistenteams. We zoeken er nog enkele culinair-journalisten bij om de teams 'Journalisten 1' en '2' wat meer getalsmatige body te geven.Consumenten kunnen zich opgeven via redactie@foodlog.nl

De andere teams stellen we zelf samen, maar geinteresseerden voor deelname aan die teams kunnen zich ook opgeven via hetzelfde mailadres.

De lokatie, dicht bij de snelweg, is uitstekend per auto te bereiken. OV is helaas lastiger. Er is ruime, gratis parkeergelegenheid.
Dit artikel afdrukken