Vrijdag 24 april organiseert Landgoed Groenhoven haar traditionele bloesemavond.
Vanaf 18.00 uur worden de gasten verwelkomt met een Cava met kersenbloesem.
Van 18.30-19.00 uur houd ik een lezing over de geschiedenis van het eten van bloesem en neem ik u mee op ontdekkingsreis langs bloesems, die niet meer dan alleen maar mooi zijn.

Het eten van bloesem is heel natuurlijk. Al eeuwenlang gingen de bloemen uit de moestuin en de boomgaard mee naar de markt en belanden ze op tafel. Niet alleen voor de versiering, maar juist ook voor de smaak. Bloemen van kruiden als bieslook liggen misschien voor de hand, maar ook Maartse viooltjes, sleutelbloemen, pinksterbloemen, vlierbloesem en later in het jaar rozen, goudsbloemen en Oost Indische kers kunnen verwerkt worden in gerechten. De Romeinen waren dol op rozenblaadjes, Karel de Grote at vlierbloesemsaus bij de vis en zo gaat de geschiedenis verder.
Aansluitend bereid Chefkok Anne Hamelink voor u een door de bloesemtijd geïnspireerd 4-gangen bloesem-diner.
Op www.landgoedgroenhoven.nl vindt u meer informatie over onze lente activiteiten en kunt u direct resereveren.
Dit artikel afdrukken