Op deze dagen wil Mulder Agro boeren en burgers laten beleven hoe belangrijk de bodem voor ons is. De bodem heeft onze aandacht hard nodig. Op de Bodem BeLeefdagen kunnen boeren en burgers workshops volgen, lezingen bijwonen, films kijken en vooral de bodem beleven. Motto hierin is "de boer wordt de dokter van de toekomst!". Van pharmacie naar FARMacie.

Programma vrijdag (agrariërs)
Het programma van vrijdag is speciaal bedoeld voor agrariërs. Overdag demonstreren loonwerkers op het ‘loonwerkersplein’ allerlei machine die de bodemvruchtbaarheid ten goede komen. Verder worden er diverse workshops en lezingen over bodemvruchtbaarheid georganiseerd. De hele dag door is er een beurs met diverse standhouders en kraampjes met (biologische) etens- en drinkwaren.
In Jacobs Filmboerderij worden o.a. de films: Life in the soil, Mister Humus, Bodemboeren en Symphony of soil gedraaid.

De inloop is vanaf 9:30 uur en de afsluiting om 16:00 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht.

Boerensmaakavond
’s Avonds is het tijd voor de ‘Boerensmaakavond’. Tijdens de avond treden op dr. Ir. Wiepk Voskamp, lector duurzame melkveehouderij Van Hall Larenstein en dr. Martin Lankester, boer en arts.
De inloop is vanaf 19:30 uur en de avond wordt afgesloten met een borrel vanaf 22:00 uur.

Programma zaterdag (burgers)
Het programma op zaterdag 13 juni is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in bodemvruchtbaarheid en voedselkwaliteit. Je kunt deelnemen aan diverse workshops en lezingen over voeding in relatie tot de bodem. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht.
Voor kinderen is er een speciaal programma gemaakt. De inloop is vanaf 9:30 uur en de dag eindigt om 16:00 uur.

Klik op de links voor meer informatie over het programma, inschrijven voor de workshops of meer informatie over de website.

In onderstaand filmpje legt Theo Mulder uit hoe belangrijk de bodem is en hoe hij tot zijn visie 'De boer wordt de dokter van de toekomst!' gekomen is.



Fotocredits: Mulder Agro via Facebook
Dit artikel afdrukken