De Triodos Bank en Pakhuis de Zwijger organiseren samen een reeks bijeenkomsten om Nederland klimaatneutraal te maken.

Nederland groeit uit zijn ecologische voegen. De stikstofcrisis is nog steeds onderwerp van gesprek en de Nederlandse voedselproductie is toe aan verandering. De bodem is verschraald en de biodiversiteit daalt. Inmiddels weten we hoeveel er op het spel staat voor de boeren. Zij voelen zich onmachtig in het huidige systeem waarop ze nauwelijks invloed hebben. Het is tijd voor oplossingen.

Ondernemers, boeren en NGO's uit de landbouw-, voedsel- en natuursector buigen zich over de vraag hoe we tot een herwaardering van ons voedsel komen. Een model dat rendabel is voor de boer en er ook voor zorgt dat de landbouw weer past binnen de milieugrenzen van ons land.

Op 10 december gaat het over het nieuwe boeren, een duurzaam voedselsysteem en herstel van natuur en biodiversiteit. Tijdens 3 rondes bespreken het publiek en de sprekers de weg vooruit.

De eerste ronde staat in het teken van Natuur & Landbouw. Alex Datema van Boer en Natuur en biologisch veehouder Sytse Gerritsma bespreken de rol van de agrarische sector in natuurbeheer.

Ronde 2 gaat over het belang van korte voedselketens. Geert van der Veer, initiator Herenboeren en Volkert Engelsman, CEO bij Eosta gaan op zoek naar de schaalbaarheid van true pricing, eerlijkheid en transparantie in de voedselketens.

Bregje Hamelinck van zelfoogsttuin Us Hof en kookboekenschrijfster Nadia Zerouali gaan tijdens de derde ronde in gesprek over de relatie tussen boer en bord.

'Boeren, Burgers en Biodiversiteit: de weg vooruit' zorgt voor nieuwe ideeën, goede gesprekken en versterking van elkaar.

Voor meer informatie over het programma kijk je op de website.

Informatie:
Datum: 10 december 2019
Tijd: 20:00
Entree: Gratis
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam

Je kunt een plek reserveren via deze link.
Dit artikel afdrukken