Het leven in de bodem is onmisbaar, onschatbaar en nog vrijwel onbekend. Zelfs voor mensen die met de bodem werken, zoals boeren, groenbeheerders en hobbytuinders. We weten pas sinds kort dat het stimuleren van het bodemleven een sleutel is in de aanpak van bodemverdichting. Bodemverdichting is een ‘grondig’ probleem dat beter voorkomen kan worden voor het optreedt. Met de klimaatverandering dreigt bodemverdichting echter nog meer voor te gaan komen.

Tijdens de workshop 'Bruisend bodemleven', georganiseerd door Fransjan de Waard en Rubén Borge, draait het om de principes en de praktijk van bodems.

Programma
Ochtend: De levende bodem: natuurlijk kapitaal en basis voor voedselproductie. Waaruit bestaat het bodemleven? Hoe werkt het, en wat doet het voor ons?
Middag: Boost het bodemleven: het zelf maken van bio-fertilizers (de praktijk). Wat zeggen de eerdere metingen van het bodemleven ons? Hoe kunnen we het bodemleven laten bruisen, hier en op de eigen locatie?

Je kunt voor de workshopdag apart een lunch bestellen. De lunch is afkomstig van een biologische cateraar uit de regio. De kosten voor deze lunch bedragen €12,50.

Ga om je aan te melden en voor meer info naar de website of bekijk de flyer.

Fotocredits: Bordje-flyer, via de website
Dit artikel afdrukken