CDA-Europarlementslid Esther de Lange wil meer controle op pizza’s, lasagna’s en andere producten die kaas zeggen te bevatten.
Een groeiend aantal van deze producten blijkt nepkaas te gebruiken: die is vooral gemaakt van zetmeel en plantaardige oliën in plaats van melk. CDA-ster De Lange uit Waddinxveen wil een einde aan deze praktijk. ”De wet is heel duidelijk. Een product mag geen onjuiste indruk geven over de samenstelling van het product. Ik vind dat de Voedsel en Waren Autoriteit hierop strenger en beter moet controleren.”
Op schriftelijke vragen van De Lange stelde de Europese Commissie ook dat kaas alleen kaas mag heten als die is gemaakt van melk. Ook een aanduiding als ’analoogkaas’ mag dan niet.
bron: NAP met dan aan het AGD
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Die mevr. de Lange, Pindakaas....kaaskrul....kaaskop....cocoskaas, nog meer nee he.
Zo kan het nederlandse volk zien dat wij niet voor niets in het Europese parlement zitten.
Zo kan het nederlanse volk zien dat onze centen(klein beetje maar) goed besteed worden in Brussel.
Hoe durven ze die pizzabakkers kaas in de pizza, terwijl het geen echte kaas is.
Stel een recherge team samen om alle nederlanse italianen te controleren, dan hoeven onze boeren de melk niet meer in de gierkelder te dumpen, of had dat met iets anders te maken?