Jonnie en Thérèse Boer organiseerden het festival in samenwerking met het team van PORT CULINAIRE en Thomas en Carola Ruhl. Ook dit jaar vinden er weer indrukwekkende kookdemonstraties plaats onder leiding van de internationale topchefs Jonnie Boer, Jordi Roca, Ángel León, Mitsuharu Tsumura en anderen.

BOERenmarkt XL
Op de BOERenmarkt XL ontdekken bezoekers verschillende ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer. Natuurlijk kun je ook van hun (h)eerlijke producten proeven. Te gast op Chef’s (R)evolution zijn 12 restaurants. Zij laten op het culinaire festival bezoekers op een laagdrempelige wijze kennismaken met de producten en ingrediënten die Nederland rijk is.

Brass Boer
Restaurant Koperen Kees in Theater De Spiegel wordt omgetoverd tot ‘Brass Boer’; het beachrestaurant van Jonnie en Thérèse op Bonaire. Tijdens de BOERenmarkt proeven bezoekers hier wereldse, toegankelijke gerechten, bereid met lokale producten met de signatuur van De Librije.

HillBilly Contest
Tijdens deze unieke kookwedstrijd strijden jonge Nederlandse chefs tegen elkaar. De bedoeling is dat elke deelnemer een ambachtelijk product meeneemt uit de streek waar hij of zij vandaan komt. Op zondag verzamelen de chefs de overige ingrediënten bij leveranciers, producenten en wildplukplekken in de regio om maandag hun gerecht te bereiden. De topjury die de jonge chefs beoordeelt bestaat uit onder meer Jonnie Boer en Mac van Dinther.

Informatie
Datum: 9 & 10 september
Prijs: De toegang tot BOERenmarkt XL is gratis. De kookdemonstraties zijn €55 p.p. per dag en €95 p.p. voor beide dagen. Leerlingtickets zijn beschikbaar vanaf €40 per leerling per dag.
Locatie: De Librije: Spinhuisplein 1, 8011 ZZ Zwolle, Theater De Spiegel: Spinhuisplein 14, 8011 ZZ Zwolle.
Tickets: te bestellen via deze link.

Kijk voor meer informatie over het culinaire festival op de website.
Dit artikel afdrukken