Van 5 tot en met 8 maart organiseert de Chocolate Festival Foundation, in samenwerking met het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), het Chocoa evenement. Eigenlijk zijn het vier evenementen op twee locaties: een festival, handelsbeurs en congres in de Beurs van Berlage en het Chocoa dinner in het Hilton Hotel (alleen op uitnodiging van de organisatie).

De Chocoa, zoals het evenement heet, wil de productie van duurzame cacao en vervaardiging van duurzame chocolade promoten.

Op 6 maart start het congres in de Beurs van Berlage met als thema 'Marktdifferentiatie, het ontbrekende midden van de cacao sector'. Vanaf 10.00 uur geven diverse sprekers een introductie op de marktdifferentiatie binnen de cacao industrie, gevolgd door een paneldiscussie panel rondom deze thematiek.

Rond 12.00 uur start een discussie over 'het missende midden' binnen de cacao sector. De niche markt en de grote volumes van de markt zijn altijd tegelijkertijd in beeld geweest. Dat is anders met het midden segment.. Op de vragen: 'hoe ziet het middensegment er uit, wat is het potentieel van het middensegment en waarom is het middensegment nooit ontwikkeld?', geven experts door middel van paneldiscussies antwoord. Na de lunch gaat het programma verder met de thema’s 'consument en cacao' en 'toekomstige schaarste van cacao'.

Het congres sluit af rond 17.00 en dat is tegelijkertijd het startmoment van het Chocoa Festival en de Chocoa Night. Het festival duurt die avond nog tot 21.00 uur. Op zaterdag en zondag is het festival te bezoeken van 10.00-18.00 uur.

Tijdens het festival proef, ruik en zie je meer chocolade dan je kunt voorstellen. Er zijn meer dan 700 verschillende smaken te herkennen in de goede chocolades. Tijdens het festival leer je de rijkheid van deze variëteiten, smaken en aroma’s te waarderen. Overal op het festival informeren diverse chocolademakers je over de achtergrond en het ontstaan van chocolade.

Een kaartje kopen voor dit festival kan hier, vanaf € 7,50 voor de vrijdag en vanaf € 10,00 op de zaterdag of zondag. Een kaartje voor het congres bestel je hier, studenten krijgen korting.

De handelsbeurs begint op donderdag 5 maart en duurt tot vrijdag 6 maart. Met cacao producenten uit 13 landen, seminars en presentaties is deze beurs voor chocolademakers, importeurs, groothandelaren en winkeliers de plek om te praten en te proeven van chocolade en cacao vervaardigd onder duurzame omstandigheden. Een kaartje voor deze beurs of meer informatie over de producenten vind je hier, vanaf € 20,00.

Kijk voor het volledige programma op de website.

Locatie: Beurs van Berlage, Damrak 243, Amsterdam
Datum: 5 en 6 maart Trade Fair, 6 maart Congres, 6,7 en 8 maart Festival
Tijd: vanaf 10.00 – 18.00 op vrijdag tot 21.00 uur
Entree prijs: Trade fair vanaf € 20,00, Congres vanaf € 195 (studenten krijgen korting), Festival vanaf € 7,50 op vrijdag en € 10,00 op zaterdag en zondag.

Fotocredits: Chocoa.nl
Dit artikel afdrukken