Het zakelijke programma begint woensdag 21 februari met de Trade Fair, waarbij bezoekers de mogelijkheid krijgen om producenten van cacao, cacaoproducten en -services te ontmoeten en kennis te maken met andere bedrijven.

Donderdag 22 februari komen chocolademakers tijdens het Forum samen om ervaringen uit te wisselen en de bezoekers chocolade te laten testen. Uiteraard kunnen bezoekers tijdens het Forum deelnemen aan het debat over chocolade en elkaar inspireren. Ook vindt op donderdag de Chocolatier Masterclass plaats.

Vrijdag 23 februari staat in het teken van de weg naar duurzame chocolade. Tijdens het Congres kunnen bezoekers meepraten over het stimuleren van de productie en consumptie van duurzame cacao en chocolade. De nieuwste ontwikkelingen komen aan de orde. Let op: een ticket voor de Trade Fair is ook geldig bij het Forum, maar niet bij het Congres.

Tijdens het aansluitende Chocoa Festival op 24 en 25 februari leren de bezoekers van alles over het proces van chocolade maken, van de cacaoboon tot de chocoladereep. Chocolademakers en experts staan klaar om hun kennis te delen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om verschillende soorten chocolade te proeven onder begeleiding van experts.

De productie van chocolade is nog steeds het werk van cacaoboeren die in armoede leven. Verduurzaming van het proces staat hoog op de agenda. Op het Chocoa Festival zullen onder meer professionals uit de chocolade-industrie de term 'duurzame chocolade' ontleden en de mogelijkheden om als consument de juiste keuze te maken in de winkel toelichten.

Daarnaast is er dit jaar voor het eerst een programma voor Horeca & Retail. Medewerkers in deze vakgebieden kunnen zich hier gratis voor aanmelden door een mailtje te sturen naar info@chocoa.nl. Horeca en retail spelen een belangrijke rol in het proces omdat zij de brug zijn tussen de producent en de consument. Tijdens het festival zullen diverse sprekers onder meer antwoord geven op de vragen "Hoe proef je goede chocolade?", "Wat vertel je aan de klant over chocolade?" en "Waar moet je op letten bij het kopen van chocolade?".

Informatie
Datum: 24 en 25 februari 2018
Tijd: 10:00-18:00 uur
Adres: Amsterdam, Beurs van Berlage, Damrak 243, 1012 ZJ Amsterdam
Prijzen: €14,50 (kinderen 6-17 jaar €9,00, gezinskaart €45,00, groepsticket (4 volwassenen) €56,00)
Tickets: kaarten zijn te bestellen via de website.

Kijk voor meer informatie over sprekers en programma op de website of Facebook-pagina.
Dit artikel afdrukken