Hollandse Nieuwe mag vanaf dit seizoen het MSC label dragen als bewijs van het feit dat de vis duurzaam is gevangen. Geen kweekvis dus, maar wilde vis waarbij het MSC-label niet misleidend is gebruikt.
foto: felix63
Er zijn nog maar twee problemen: de haring is nog niet vet genoeg om te mogen worden gevangen én als hij dat straks wel is .... dan moet je weer bedenken dat er zich juist ook in het vet van vis PCB's uit het vervuilde zeewater ophopen waarvan je er maar beter niet teveel kunt binnenkrijgen.
Het is verwarrend allemaal! Helaas: er is nog geen kweekharing uit schoon water.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 september krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 september krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Jaren terug toen ik nog actief was als ondernemer in de horeca voorspelde ik het al. We krijgen straks op de restaurantkaarten het onderscheidt: wild wild of gekweekt wild. Dat geldt nu voor vis helaas ook zo. Ben nieuwsgierig hoe dat verhaal naar de consument gebracht wordt.
Da's één manier .... die andere realiteit komt razendsnel dichterbij: er is bij lange na niet genoeg schoon 'wild' voedsel om iedereen die dat wil te voeden. Schoon en gezond voor de massa zou straks wel eens alleen nog uit de fabriek of kwekerij kunnen komen. Écht schoon en wild wordt onbetaalbaar. En je weet het: ik hoop graag dat ik me vergis.
Gewoon van genieten met mate dus.